Sport

VV Hoogeveen vervolgt titeljacht

Hoogeveen – VV Hoogeveen vervolgt op zondag 22 april de titeljacht. Na de comeback afgelopen zondag tegen Alcides heeft VV Hoogeveen de titelkansen weer in eigen hand. Het besef is er echter ook dat er nog vijf loodzware wedstrijden volgen waarin er geen fout gemaakt mag worden. Te beginnen zondag tegen Rolder Boys, deze wedstrijd vindt plaats op het voetbalveld van Bentickspark.

Het is duidelijk dat de ploeg van Nico Haak mentaal goed in elkaar steekt. De overwinning tegen Alcides was dan ook een echte teamprestatie. Grote verschil met de eerste seizoenshelft is dat men steeds in wisselende samenstelling moet spelen. Voetballend gaat het hierdoor de laatste weken wat minder. Men beschikt echter over een aantal spelers die met hun individuele kwaliteiten de wedstrijd kan beslissen.

Het resterende programma is zeker niet eenvoudig en zondag bleek dat Alcides het voetballend uitstekend voor elkaar heeft. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat de Meppelers de resterende vier wedstrijden gewoon wint. Er wacht dan ook een zinderende ontknoping en dat is natuurlijk waar je het als voetballiefhebber ook voor doet. Met ook nog eens het eerste zaterdagelftal dat in de race om de titel is, zijn het dan ook tropenweken voor de Hoogeveen-supporters.

Het duel met Rolder Boys van vandaag is natuurlijk extra bijzonder door de aanwezigheid van Rik de Lange bij de tegenstander. De Lange speelde immers tien seizoenen voor Hoogeveen en speelde daarin 260 wedstrijden. Zondag zal hij ongetwijfeld zijn liefde voor Hoogeveen even opzij kunnen schuiven. Dat zal ook moeten, want Rolder Boys strijdt nog tegen degradatie.

De ploeg van trainer Jan Korte verloor de laatste twee wedstrijden. Eerder dit seizoen won Hoogeveen, mede door een vroege rode kaart, met 0-5. In totaal stonden beide ploegen in Hoogeveen twee keer eerder tegenover elkaar. Hiervan wonnen beide ploeg er één. Het duel tegen de Rolder Boys begint zondag om 14.30 uur. Op zaterdag speelt VV Hoogeveen om 14.30 uur in Zuidwolde de derby tegen ZZVV.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van eerder dit seizoen (foto: Janet van der Weij).

Geef een reactie