Dames Hollandscheveld vergeten kansen te verzilveren in bekerwedstrijd

Erica – afgelopen zaterdag stond het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen op het programma voor de dames van Hollandscheveld nadat in maart de competitie was stilgelegd. Het team van Henry Strijker is op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzicht van vorig seizoen en is ook vrijwillig een niveau lager gaan spelen. Maar voordat de competitie van start gaat moeten de dames eerst aantreden in de Beker tegen  SVO BDE dames 1.

De eerste helft begon hoopgevend! Nog binnen een minuut wist Sabrina een schot op doel te lossen, maar een vroege doelpunt zat er helaas niet in. Daarna duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam en vonden de duels vooral op het middenveld plaats. In de 17e minuut kwam dan eindelijk de eerste echte aanval van Hollandscheveld op gang. Milady van Dalen wist op snelheid het zestienmetergebied binnen te dringen en creëerde daarmee de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Zij zag haar poging echter gestopt worden door de keepster van SVO BDE. Drie minuten later lag de bal echter wel in het doel van Hollandscheveld. Een weggegeven corner werd de dames fataal. Dit was daarentegen wel het startschot voor een heus offensief van Hollandscheveld. In twintig minuten tijd wist Hollandscheveld tot 8 keer toe dichtbij de gelijkmaker te zijn, het ontbrak de dames echter aan ieder geluk. Vooral Shanya Koster was dichtbij de 1-1, maar zal haar kans tegen de paal eindigen.  Met een ruststand van 1-0 was er echter niet veel aan de hand.

Maar de tweede helft werd een compleet andere wedstrijd. Wellicht dat de Oranje-Zwarte dames wat waren geschrokken van het harde spel van SVO BDE tijdens  de eerste minuten van  de tweede helft. Indy Strijker moest daar helaas ook de gevolgen van ondervinden nadat ze na een onbesuisde tackle van achteren het veld geblesseerd verlaten. Tot overmaat van ramp, wist de thuisploeg vervolgens ook de score te verdubbelen. Als Kaili Su in de daarop volgende minuten niet goed had staan te keepen, had de score ook zelfs zomaar kunnen uitlopen naar 4-0.

Gelukkig wisten de dames zich na een tijdje ook weer te herpakken en zorgde Sabrina van Nuil, op aangeven van Kimberley Knol, ervoor dat ook Hollandscheveld op het scoreformulier kwam te staan. En met nog een kwartier te spelen wist Sabrina, door vroeg te storen, ook de gelijkmaker te maken. Sabrina wist namelijk de bal te veroveren en  vervolgens koeltjes in de korte hoek te schuiven. Tegen de verhouding in wist de thuisploeg wederom op voorsprong te komen en met nog 6 minuten officiële speeltijd zou de ploeg van Henry Strijker hard moeten knokken om niet met een nederlaag het seizoen te starten. En streden deden de dames, ze vochten voor iedere bal en probeerden echt een doelpunt te forceren. En dat dat niet altijd even netjes ging bleek ook uit het feit dat Denise Bremer geel ontving van de scheidsrechter. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd mochten de dames toch nog juichen na een doelpunt van Connie Kallenkoot. Daarmee eindigde de wedstrijd in 3-3 en kunnen beide teams terugkijken op een mooie verdeling van de punten.