Plannen Zonnepark aan Trekgatenweg in de duisternis

Alteveer: De werkgroep ‘Zonnepark Trekgatenweg NEE’ kan voorlopig opgelucht ademhalen want uit de laatste berichten is het duidelijk geworden dat ondernemer Richard Kimmann uit Dedemsvaart zich beraad over zijn plannen tot betrekking van een zonnepark met 310.000 panelen en een oppervlakte van 84 hectare.

In eerste instantie was er sprake van een ietsjes kleiner zonnepark van 220.000 panelen met een oppervlakte van 62 hectare. Later kwam de ondernemer met de uitbreiding op de proppen.

Volgens een woordvoerder van de werkgroep zijn veruit de meeste omwonenden tegen deze grootse plannen. De ondernemer laat aan het DvhN weten dat er een vergunning bij de gemeente Hoogeveen is aangevraagd voor de oorspronkelijke plannen. Hij geeft ook aan dat er nog aanpassingen plaats kunnen vinden.

De werkgroep weet niet beter dat de plannen zijn ingetrokken door de ondernemer. Ook een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen laat weten de aanvraag voor een zonnepark aan de Trekgatenweg buiten werking is gesteld. Er was onvoldoende onderbouwing aanwezig voor een een beoordeling.

Hoe, en of, de plannen nog doorgaan blijft voorlopig koffiedik kijken.

Zie ook: Actiegroep tegen zonnepark in Hollandscheveld (video)


Deel dit bericht!

Geef een antwoord