Algemeen

Inspiratiesessie Sociale veiligheid voor vrijwilligers, deelnemers en leden

Op dinsdag 15 september a.s. van 20.00-21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een Inspiratiesessie Sociale Veiligheid voor iedereen die betrokken is bij een stichting, (sport)vereniging of buurtwerk.

 

Bijna 75 procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Hoe zeker bent u ervan dat het binnen uw organisatie niet voorkomt? En stel dat iemand zich meldt bij de organisatie of bij het bestuur, weten zij dan wat ze kunnen doen?

Vindt u het belangrijk dat uw deelnemers, leden of bezoekers van uw activiteit, evenement of sport zich veilig voelen? En wilt u werk maken van sociale veiligheid binnen uw organisatie, laat u dan inspireren over de verschillende maatregelen die u kunt treffen.

 

Bij veel organisaties (sport-)verenigingen, clubs, stichtingen, scholen, ouderencentra etc. maar ook bij evenementen komt het voor: pesten, agressie en (seksuele) intimidatie. Soms is dat zichtbaar, maar heel vaak is het niet zichtbaar aanwezig. Vaak weten betrokkenen niet tot wie ze zich kunnen richten voor advies en ondersteuning. Heel jammer want dit leidt er soms toe dat men stopt met het beoefenen van een sport of hobby of dat men niet meer aan een activiteit wil deelnemen.

Deze bijeenkomst geeft informatie en inspiratie om werk te maken van sociale veiligheid.

Ingrid Warners is docent en adviseur en biedt in opdracht van het NOC-NSF deze sessie aan. Zij informeert u graag over de maatregelen die u kunt treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels of het screenen van trainers en/of vrijwilligers aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

 

Deze bijeenkomst vindt plaats in De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen. Uiteraard passen we de coronamaatregelen toe, zodat ieder fysiek en veilig kan deelnemen.

We ontvangen graag uw aanmelding voor 11 september a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Geef een reactie