Autismecafé Hoogeveen coronaproof het komende seizoen in!

Het Autismecafé Hoogeveen pakt de draad weer op met de eerstvolgende thema-avond over Autisme en Onderwijs. Deze vindt plaats op dinsdag 15 september a.s. om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur in De Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, Hoogeveen.

 

Aan het woord komen resp. een schoolleider en leerkracht vanuit het Speciaal Basisonderwijs (SBO), een studentadviseur van het Drenthe College in Meppel (waaronder de afdeling Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs – VAVO) en een docent vanuit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO, w.o. VAVO).
Gezamenlijk presenteren deze sprekers een totaalplaatje van de periode lopend van (basis)onderwijs, de overgang naar het vervolgonderwijs en de periode daarna. Bij de te bespreken punten gaat het o.a. over het verschil tussen regulier en speciaal onderwijs en wat binnen het s(b)o aan de leerlingen geboden wordt, waardoor het leren/de ontwikkeling vaak wel (weer) tot stand komt. Er is ruime gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

 

De locatie is gewijzigd naar De Vredehorst, in plaats van de Bibliotheek. Dit in verband met de coronarichtlijnen van het RIVM die aangehouden worden. Dit betekent dat bezoekers zich vooraf moeten aanmelden, zodat de organisatie weet hoeveel mensen zij kan verwachten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op https://www.autismecafehoogeveen.nl/activiteiten/autisme-en-onderwijs-15-09-2020.
We houden enkele plaatsen open, zodat u zich ook ter plekke nog kunt laten registreren. Voor actueel nieuws volg onze Facebookpagina: Autismecafé Hoogeveen.

 

De activiteiten van Autismecafé Hoogeveen worden mede mogelijk gemaakt door de hulp van onze sponsoren die vermeld staan op de website.

Foto: Mirelle ten Voorde

Deel dit bericht!

Geef een reactie