Niquell toont nieuwe mogelijkheden evenementen

Hoogeveen: Niquell is niet stil gaan zitten in de corona-tijd maar op zoek gegaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden om evenementen door te kunnen laten gaan. Dit gebeurde gisteren dan ook bij Theater de Tamboer waar de grote zaal Corona-proof is ingericht. De zaal werd voor het eerst niet ingezet voor een live event, maar voor een hybride event.
Hybride event
Bij een hybride evenement zijn een maximaal aantal personen live bij elkaar. Andere deelnemers kunnen online aansluiten, meekijken en meedoen. Een nieuwe manier van contact en organiseren van evenementen die volgens organisatietalenten Monique Huizenga en Myrthe Strijker de toekomst heeft. ‘Er wordt op dit moment niet tot nauwelijks iets georganiseerd, terwijl bedrijven en organisaties wel denkende zijn hoe zij kunnen blijven communiceren of kennis kunnen delen met klanten, medewerkers en andere doelgroepen. Door het organiseren van een hybride event kan je altijd aan de geldende (corona)regels voldoen wat betreft aanwezige personen, maar je kunt het online delen met zoveel mensen je wil. Ook voor landelijke bijeenkomsten is dit ideaal, want mensen die van ver moeten komen sluiten online aan en wie dat wenst kan live aansluiten.
Scheelt een hoop gereis’.
Showcase
In de Tamboer hebben de dames van Niquell een eigen hybride event georganiseerd voor geïnteresseerden. Gijs Nillessen, de presentator, nam de 100 deelnemers mee binnen het online platform en liet de deelnemers de mogelijkheden ervaren. ‘Dit om geïnteresseerden te laten zien dat een online event net zo leuk kan zijn als een live event. Men verwacht weinig dynamiek en interactie, maar het tegenovergestelde is juist waar’. Rene Lolkema gaf een workshop over effectief communiceren aan de hand van DISC en er werd volop gechat. ‘Je praat natuurlijk tegen mensen, maar je ziet ze niet direct. Wel reageren ze op je verhaal door berichten te sturen. Het is anders, maar een erg leuke nieuwe ervaring’.
Ook voor Niquell was deze showcase een nieuwe ervaring. ‘Het is voor iedereen nieuw en voor ons was dit ook de manier om nog meer te ontdekken en ons verder te professionaliseren. Het was een mooi evenement dat door de deelnemers erg positief is ontvangen. Mensen waren benieuwd en hebben nu echt een idee wat ze kunnen verwachten en dat is waar wij het voor deden’. En op de vraag of het live samenkomen niet wordt gemist: ‘natuurlijk en dat zal ook echt wel weer gaan gebeuren, maar we weten natuurlijk niet wanneer. Dan is een online of hybride evenement een mooi alternatief en dat zal in de toekomst steeds vaker ingezet gaan worden’.
Deel dit bericht!

Geef een reactie