Aanhouding en huisbezoeken in Hoogeveen na pogingen rellen

Hoogeveen – De politie doet onderzoek naar de organisatoren en opruiers van de onrust. Gemeente en politie doen samen huisbezoeken.

Sinds enkele dagen circuleert op social media een aankondiging van een zogenaamd project x in Hoogeveen. Daarin wordt opgeroepen vanavond in het centrum van Hoogeveen ‘feest te gaan vieren’. Het feest is verboden.

Donderdagavond 20 augustus hielden agenten een 19-jarige inwoner van Hollandscheveld aan voor medeplichtigheid aan opruiing. Hij wordt verdacht initiator van de oproepen te zijn en zit nog vast voor verhoor.

In de afgelopen dagen zijn in totaal acht jongeren, waaronder minderjarigen, aangehouden voor afsteken van (zwaar) vuurwerk en belediging. Zij hebben van de officier van justitie en gemeente een gebiedsontzegging gekregen. Donderdag hebben medewerkers van de politie en gemeente ongeveer 40 huisbezoeken afgelegd bij personen die de afgelopen dagen onderdeel waren van de samenscholingen in het centrum van Hoogeveen. Zij en hun ouders kregen een stevig gesprek en een waarschuwingsbrief.

Gemeente, politie en Openbaar Ministerie doen wat nodig is om de onrust en overlast in Hoogeveen te stoppen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord