Algemeen

Christiaan kijkt uit naar verhuizing nieuwe complex Philadelphia zorg aan de Brederoweg

Hoogeveen – Christiaan, woont al 18 jaar op de Snikke boven  in Hoogeveen. In januari 2021 gaat hij verhuizen naar de nieuwe locatie Brederoweg. Hij kijkt er naar uit.

Christiaan verteld enthousiast : ‘De locatie aan de Snikke is een beetje verouderd, dus het is fijn om naar een nieuwe locatie te gaan’.   ‘Ik mocht zelf mijn pvc vloer en de gordijnen uitkiezen, en de kleur op muren bepalen. Ik krijg daar een appartement, met een douche en toilet en keuken voor mijzelf. Maar samen eten kan ook.

‘Ik ben al op de Brederoweg geweest en vind het erg mooi. Ik krijg een appartement op de  bovenverdieping en er gaat nog één bewoner mee naar de Brederoweg. De overige bewoners van de Snikke gaan naar de nieuwbouwlocatie Alteveer.

Ik vind het verhuizen naar de Brederoweg nieuw en spannend, net zoals de nieuwe bewoners. Je weet niet wat het gaat worden. Het is fijn dat er een begeleider van Snikke Boven meegaat naar de Brederoweg. De plek aan de Brederoweg is mooier omdat het dichterbij het centrum is. En het is dichter bij mijn moeder. Verder doe ik veel met muziek, ben radio dj op een internetstation. Daar kondig ik platen aan en ik draai verzoeknummers op zaterdagmiddag en op maandag.

Brederoweg

Het nieuwe complex aan de Brederoweg telt 36 appartementen, voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking met een Wlz (Wet langdurige zorg)-indicatie. Begin januari wordt het pand door Philadelphia Zorg in gebruik genomen. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Het gebouw beslaat twee vleugels. Opvallend aan de buitenzijde zijn de verschillende kleurlagen in de gevel, een historische knipoog naar de veenlagen in de Drentse bodem. Elk appartement bestaat uit een slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Op de begane grond zijn twee gezamenlijke woonkamers te vinden, op de bovenverdieping één. Er komt een team van twintig personen te werken. Ook ’s nachts is er altijd iemand aanwezig, hoewel de bewoners zich in principe dan zelf moeten kunnen redden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: