Online piraat ‘Olympia’ gaat voor een hattrick in Hilversum

Nieuweroord – Al twee keer wist Olympia Radio, de online piratenzender met DJ’s uit Drenthe en Overijssel, door te dringen tot de laatste 5 stations bij de landelijke Online Radio Awards in Hilversum. Dit jaar haalt het station alles uit de kast om weer bij de laatste 5 te komen.

Piratenmuziek zit in de lift. Dat merkt Freddy Sallomons, oprichter van Olympia Radio ook. Het station telt een zestigtal DJ’s, waarvan een deel ook illegaal te horen is via de FM. “Het online gedeelte is legaal. En ondanks dat de activiteit op de FM de afgelopen jaren is toegenomen, blijft Olympia Radio online ook groeien. Databundels worden steeds goedkoper en luisteraars weten online de weg naar het station steeds beter te vinden”, aldus Freddy.

Alfred Hoogezand, die iedere vrijdag zijn programma bij het station heeft, ziet ook een duidelijke groei. “Ik hoef mijn telefoonnummer maar te noemen en de Whatsapp-berichten blijven binnenstromen. Het mooie is dat we met onze muziek ook een hele nieuwe doelgroep bereiken. Mensen die bijvoorbeeld in de randstad of zuid Nederland wonen. Voor deze groep is het lastiger om via de FM piraten te ontvangen”. Alfred doet dit jaar zelfs in twee categorieën mee. Hij startte in januari ook een piraten podcast met de naam ‘Lomp’. Daarin interviewt hij wekelijks piraten die over hun hobby vertellen. “Podcasting kan als een nieuwe vorm van radio maken worden gezien. Veel mensen vinden het leuk om via onze podcast de verhalen achter hun favoriete piratenzenders te horen”.

De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens de Dutch Media Week uitgereikt aan de meest opvallende online radio makers. De initiatiefnemers Spreekbuis.nl en verenigde Online Radiostations (v-OR) zien door de huidige 1,5 meter regels geen mogelijkheid voor een groot fysiek event. De derde editie van de Online Radio Awards zal daarom online via een livestream te volgen zijn voor geïnteresseerden. Als Olympia Radio en de podcast Lomp opnieuw tot de laatste 5 weten door te dringen, zullen ze een negenkoppige jury met onder andere Erik de Zwart en Adam Curry moeten overtuigen van hun kwaliteiten. Luisteraars kunnen t/m 15 september stemmen via onlineradioawards.nl.

Deel dit bericht!

Geef een reactie