112/Misdaad

Vier onrust stokers aangehouden dinsdagavond in Hoogeveen.

Hoogeveen –  Gisteravond zijn in Hoogeveen tientallen mensen de straat op gegaan, na een oproep op social media om te rellen. De politie heeft vier aanhoudingen verricht: drie jongeren zijn aangehouden voor het gooien van vuurwerk, een voor het beledigen van een politieagent. Van de aangehouden personen zijn  2 minderjarig.

In verschillende app groepen en socialmedia was er sinds maandagavond opgeroepen om te rellen in Hoogeveen. Aanleiding zou zijn een politieoptreden maandagavond. Hierbij is een groep mensen aangesproken op hun gedrag waarbij er overlast zou zijn veroorzaakt door de groep.

Relletjes gelijk in de kiem gesmoord

De politie was van de berichten op de hoogte en had grootste raddraaiers al op de korrel en heeft daar op kunnen anticiperen. Eerder op de dag had Burgemeester Karel Loohuis al een noodbevel ondertekend.

Het relatief kleine groepje onruststokers probeerde  zich elke keer ergens in Hoogeveen te concentreren maar werden elke keer door de politie opgevangen. Deze noteerde de kentekens en vroeg personen om zich te identificeren. Hierbij zijn enkele arrestaties zijn verricht.

Voor vanavond weer rellen verwacht

Ook voor woensdag 19 augustus worden er weer rellen verwacht. De noodverordening kan elk moment van kracht gaan. De politie hoopt echter dat dit niet nodig hoeft te zijn, wel houden ze de toestand nauwlettend in de gaten.

 

 

 

De oproep die via social media circuleerde 

 

 

 

Een gedachte over “Vier onrust stokers aangehouden dinsdagavond in Hoogeveen.

Geef een reactie