Tweede dag Hoogeveen Open internationaal damtoernooi

Hoogeveen – De elfde editie van het Hoogeveen Open internationaal damtoernooi is gisteren van start gegaan met 96 deelnemers. Het toernooi wordt voor het eerst georganiseerd op een nieuwe locatie: Wijkcentrum MFC de Magneet mag zich met trots gastheer noemen van dit evenement van internationaal allure.
Aan het toernooi doen ook veel jeugdspelers mee tussen al die senioren. De meest uitgesproken uitslag van afgelopen maandag was van de Hoogeveense Elise Schouten, die haar sterke tegenstander met een dodelijke dreiging wist te verrassen. Schouten speelde positioneel ijzersterk en had over de hele wedstrijd centrumcontrole. Ook jeugdspeler Fleur Kruysmulder uit Huissen had een mooie dag door combinatief een speler met bijna 400 ratingpunten meer te verslaan.
Veel strijd
Het toernooi duurt tot en met zaterdag en telt acht rondes. Dan weten we wie de kampioen is van deze editie. Zeker is in ieder geval dat er veel strijd wordt geleverd door alle deelnemers.
Het jeugdtoernooi van Hoogeveen ging met acht jeugdspelers maandag ook van start. Acht kinderen spelen eerst een voorronde om op zaterdag de finale te spelen.
Alle informatie over het toernooi is te vinden op: www.damclubhoogeveen.nl/toernooien.
(op de foto de talentvolle jeugdspeelster Charell Schuller)
Deel dit bericht!

Geef een antwoord