Gezondheid

Besmettingen nemen toe, reproductiegetal wel weer dalende

Hoogeveen: Ondanks dat er 10.000 testen minder zijn afgenomen als vorige week, is het aantal besmettingen met Corona deze week bijna verdubbeld, van 1.329 naar 2.588 (waarvan 5 in Drenthe). Tussen 27 juli en 2 augustus lag het aantal personen dat zich heeft laten testen bij de testlocaties net boven de 100.000.

Het aantal positieve testen in de GGD teststraten is opgelopen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. In vrijwel alle regio’s is het percentage positieve testen hoger dan vorige week. In de GGD regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam, West-Brabant, en Haaglanden lagen de percentages tussen de 3-7 procent.

Afgelopen week zijn er 2.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 1.259 meer dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 44 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 21 meer dan vorige week. Er zijn 6 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 3 minder dan in de week er voor.

Het reproductiegetal R is gedaald van 1.40 naar 1.20. Dit betekent dat 100 mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus samen leiden tot 120 andere mensen die besmet worden.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Persconferentie

Aanstaande donderdagavond 19.00 uur geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een persconferentie. Naast de huidige stand van zaken zal worden ingegaan op bepaalde regio’s en situaties waar zonodig nadere maatregelen voor worden afgekondigd. (Bron: RIVM Afbeelding: Pixabay)

Geef een reactie