Controle van de waterkwaliteit: zwemwater Schoonhoven is in orde

Hollandscheveld – Met een aantal tropische dagen in  het vooruitzicht lokt het water steeds meer.  Uit de laatste testen blijkt het zwemwater in de recreatieplas Schoonhoven in orde is.

De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie. De toegang is hier gratis

Advies provincie

U kunt in Drenthe op veel plekken zwemmen. In de zwembaden, maar ook in de natuur. Het water in de zwembaden voldoet aan de eisen. Maar de Drentse kanalen, meren en plassen zijn niet altijd geschikt als zwemplek. Op de digitale zwemplassenkaart staan de plekken in Drenthe die geschikt zijn om te zwemmen. Op de kaart staat per zwemplas informatie over de accommodaties, de veiligheid en de actuele zwemwaterkwaliteit.

Houd bij recreëren bij buitenwater rekening met de coronamaatregelen. Houd 1,5 m afstand van elkaar, zowel in als bij het water. Vermijd drukte, ga zonodig naar een minder drukke zwemlocatie.

Meer informatie over de actuele kwaliteit van het water in zwemplassen is te vinden op: www.zwemwater.nl

Hoe zwem je veilig en waar moet je rekening mee houden als je gaat zwemmen: Veilig leren zwemmen

Deel dit bericht!

Geef een reactie