HZVV’s JO9-1; snapshot van een voetbalsprookje uit het Noorden!

De JO9-1 van HZVV, seizoen 2017/2018, is werkelijk een Rood Witte voetbalmachine gebleken; in de Hoofdklasse werd zowel in het najaar 2017 als in het voorjaar 2018 het kampioenschap met groot vertoon van voetbalmacht binnengehaald. Met frivool, snel en technisch spel én strijd waar nodig, was sprake van een praktisch onverslaanbare mix. Van kopgoals, heuse omhaal, afstandpegels, indribbelen tot tiki-taka achtige combinaties; het kon niet op!

In de winterstop werd ‘tussendoor’ overtuigend het zaalkampioenschap behaald. De plofbal liet enkel zien over welke technische bagage de groep wel niet beschikte. Zidane’s, Okocha’s, Aka’s; de Drentse zalen maakten kennis met de vermaarde trucs van wereldsterren, uitgevoerd door de talentvolle 8-jarigen!

Maar daar bleef het niet bij; deelname aan toernooien was steeds garantie voor voetbalsucces voor de Rood Witte brigade van trainer Marcel Botter! Het Indoor Soccer Toernooi (boarding) in Genemuiden bleek begin januari 2018 prooi, een door FC Emmen georganiseerd toernooi in maart 2018 (op kunstgras) eindigde eveneens in winst, het huXam toernooi in mei 2018 bij ACV (op écht gras) leverde ook de beker op en het befaamde E/F toernooi van HZVV zelf (op kunstgras) werd, hoe kon het ook anders, in juni aan de al rijke zegekar gebonden!

De honger van de jonge heren naar titels was fenomenaal; in de KNVB beker werd eveneens de ene na de andere ruime overwinning geboekt met als resultaat het behalen van de finaledag van het KNVB Bekertoernooi. Op 2 juni 2018 bij SC Joure volgde een zinderende finaledag waar de jeugdtrots van HZVV deed wat zij inmiddels aan haar stand verplicht was geraakt: met plezier winnen! Met recht een fabelachtig voetbalseizoen!

Dat al het Rood Witte voetbalgeweld niet onopgemerkt is gebleven in de hogere regionen van het jeugdvoetbal, bleek uit de aandacht die spelers vanaf dag één op zich wisten te vestigen van menig scout van diverse BVO’s. Er werd volop meegetraind bij diverse clubs en keuzes deden zich voor! Na dit schitterende voetbalseizoen heeft Jesper Eujen inmiddels de overstap gemaakt naar de JO10 van PEC Zwolle en Marlon Tellinghusen vertrekt naar de JO10 van FC Emmen!

HZVV JO9-1, seizoen 2017/2018: een waar voetbalsprookje uit het Noorden!

Ook wedstrijdverslagen/ aankondigingen / kampioenen? deze zijn van harte welkom op de redactie. En natuurlijk is dat voor ALLE sporten. redactie@websitehoogeveen.nl

Van Links naar Rechts op de foto:

Achterste rij : Jesper Euijen, Ralph Botter, Kenji Hoekstra, Finn Tigelaar, trainer Marcel Botter
Voorste rij : Thijs Bekhuis, Bas Prakken, Tristan Pieper, Marlon Tellinghusen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord