Vaderdag is Wortelketelfestivaldag

Het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” organiseert met medewerking van Ontmoetingscentrum de Boerhoorn in Zuidwolde op vaderdag (zondag 17 juni a.s.) het Wortketelfestival. Een festival waar voor alle gezinsleden veel te proeven en te doen is. Voor een festival met die ingrediënten is de kreet “vaderdag wordt familiedag” dan ook helemaal van toepassing.

Speciaalbierfestival
Eén van de onderdelen van dit festival is een kleinschalig bierfestival. Vier ambachtelijke regionale bierbrouwerijen (de Jonge Beer uit Hoogeveen, M-Bier uit Veendam, de Mop van Dalfsen uit Dalfsen en de Veteraan uit Emmen) en MITRA-Zuidwolde zullen samen zo’n 30 speciaalbieren tappen/schenken. MITRA-Zuidwolde tapt/schenkt de buitenlandse bieren. De brouwers van de Jonge Beer, M-bier en de Mop van Dalfsen zijn leden van de Wortketel en zijn van hobbymatig brouwen doorgegroeid naar commercieel brouwen. Alle brouwers tappen/schenken hun eigen bieren en beantwoorden graag uw vragen.

Frühshoppen
Het festival is gebaseerd op het Zuid-Duitse en Tiroler Frühshoppen. In die regio is het gebruikelijk dat men na de zondagse kerkdienst naar het dorpslein gaat om daar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig samen te komen. Dit wordt ondersteund door vrolijke muzikale klanken.. Voor het Wortketelfestival geldt dat nadat men thuis samen koffie heeft gedronken om ongeveer 12 uur met de hele familie naar de parkeerplaats van de Boerhoorn gaat om daar met vrienden en kennissen samen te komen om van een lekker glas speciaalbier, wijn of frisdrank te genieten en een hapje te nuttigen. De Boerhoorn zal tijdens dit festival de wijnen en frisdranken schenken. Daarnaast zorgt zij ook voor de inwendige mens met een barbecue en diverse snacks, zodat moeder die dag thuis ook niet hoeft te koken.

Live-muziek
Uiteraard is er ook muziek aanwezig op dit festival. De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door duo Lobke en Frank. Zij zullen met akoestische muziek en zang en hun enthousiasme de sfeer verhogen.
Springkussen en schminken
Ook de jeugd wordt niet vergeten. Voor hen staat er een springkussen en is het mogelijk om zich te laten schminken.
Demonstraties bierbrouwen.
Ook zullen op het festival door leden van het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” demonstraties bierbrouwen worden verzorgd. Zij kunnen en willen de geïnteresseerden graag informeren over hun hobby.
Verdere informatie
De entree voor het festival is € 5,00 p/p voor volwassenen. Dat is incl. € 2,– statiegeld voor het festivalproefglas en een informatieblad.
Wortketel festivalmunten kosten € 1,75 p/st. of 6 voor € 10,00.
Alle consumpties kunnen uitsluitend worden betaald met de Wortketel festivalmunten.
Het festival begint om 12 uur en eindigt om 17 uur.
Locatie: Ontmoetingscentrum “de Boerhoorn, Oosterweg 14 te Zuidwolde

Geef een antwoord