Verhalentafel Treinbeschieting 5 augustus 1944  

Hoogeveen: Op 5 augustus a.s. is het 76 jaar geleden dat bij Hoogeveen een passagierstrein beschoten werd door geallieerde vliegtuigen. Vele onschuldige doden en gewonden waren het gevolg. Het is een gebeurtenis die zowel omwonenden als passagiers in shock achter lieten. Het is ook een gebeurtenis waarvan nog maar weinig directe getuigen zijn.

Onder leiding van Serge Vinkenvleugel  

De Verhalenwerf Hoogeveen geeft deze treinbeschieting een plek in haar tentoonstelling Spoor van Verhalen en organiseert onder leiding van Serge Vinkenvleugel een Verhalentafel over dit afschuwelijke moment in de Hoogeveense geschiedenis.

Gratis toegang  

De toegang is gratis. Aanmelden kan via secr@bibliotheekhoogeveen.nl (naam, mailadres en telefoonnummer). Reserveren is verplicht. Vanwege Coronamaatregelen is er maar beperkt ruimte, dus wees er snel bij! Ook vanwege Corona en gezien de leeftijd van de potentiële tafelgasten, kan het zijn dat de vorm van de Verhalentafel anders is dan anders.

Locatie en datum  

De Verhalentafel wordt gehouden in Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.  Datum: woensdag 5 augustus, 14:00 – 16:00 uur

Deel dit bericht!

Geef een reactie