foto: Pixabay
Column

De Notenkraker – Contactonderzoek Corona kan veel beter

In Wanneperveen in de Kop van Overijssel is in verband met een kleine Coronauitbraak een restaurant gesloten. Dit uitbraakje kan makkelijk de kiem van een veel grotere uitbraak worden. Uiteraard is contactonderzoek gestart.

Door Frits Kappers

Zoals gewoonlijk in Nederland Gedoogland is dat halfbakken georganiseerd en tijdrovend, terwijl de snelheid waarmee potentieel besmette mensen opgespoord worden van cruciaal belang is.

Duitsland is veel verder hierin, zo gauw je daar een terrasje of een restaurant bezoek, of een ander plek waar veel mensen langere tijd bijeen zijn, bijvoorbeeld in vergadercentra, theaters, bioscopen moet je verplicht een contactformulier invullen. In geval van een uitbraak kunnen dan mensen snel gevonden en benaderd worden.

Ik hoor de leden van #teamroekeloos, #teamstruisvogel en #teamviruswaanzin al weer schreeuwen. Hun persoonlijke vrijheid wordt aangetast en het is allemaal niet zo erg in Nederland. Mijn antwoord aan hen is een dubbele dikke middenvinger.

De WHO meldt dat wereldwijd het aantal besmettingen nog steeds stijgt. Wie denkt dat dit een mondiale samenzwering is of dat Nederland met zijn halfbakken systeem voor contactonderzoek een 2e golf voor kan zijn, verklaar ik voor knettergek en een gevaar voor de volksgezondheid en de economie, want die overleeft een volgende coronagolf niet.

Kom maar op met jullie verwijten en zeg maar dat ik radicaliseer. Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast en ik verzet mij tegen elke olifant die daar een bezoekje aan wil brengen.

Een gedachte over “De Notenkraker – Contactonderzoek Corona kan veel beter

  • Helaas volgen de schaapjes de olifanten, want vrijwel niemand houdt zich ook maar ergens meer aan. In dierentuinen staat netjes aangegeven waar je moet lopen, op welke punten je moet staan om dieren te kijken en toch 1,5 m tussen elkaar te houden. Maar denk je dat iemand er zich aan houdt? En wat dacht je van de sportscholen waar vrijwel geen toezicht is en met 24/7 kan sporten zonder de boel te ontsmetten?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: