Familie vermiste Colin Datema gaat klacht indienen na zoektocht

Noordscheschut – Zondagmiddag heeft er er een zoektocht plaats gevonden in het water van de Hoogeveensche Vaart in Noordscheschut naar het lichaam van Colin Datema.

Een team studenten van Hogeschool Saxion van Enschede en Hogeschool Amsterdam, die cold cases onderzoeken, hebben aanwijzingen dat daar iets gevonden kan worden. Doordat de familie toestemming heeft gegeven om de zaak op de coldcasekalender te zetten, mogen ze de zaak ook gebruiken voor hun project.  Met een team van Stichting SIGNI, die een speciale speurhond hadden meegenomen en sonarapparatuur en een tweetal duikers , werd in het kanaal gezocht. De resultaten van het onderzoek worden door de studenten  gedeeld met de politie.

Op maandag 15 augustus 2011 rond 01.00 uur wordt de 46-jarige Colin Datema voor het laatst gezien. Hij verlaat dan het huis van een familielid in Noordscheschut en gaat op zijn fiets naar zijn eigen huis verderop in het dorp. Colin is die nacht wel thuis geweest, maar wordt daar in de ochtend niet aangetroffen. Sindsdien heeft niemand hem meer gezien of gesproken.

Familie zou niet op de hoogte zijn van zoektocht

Tegenover  rtv Drenthe meld de zus van Colin dat er vandaag een klacht gedaan gaat worden bij de politie. De familie is niet blij met de manier van communiceren en wisten niet van de zoektocht zondagmiddag. Volgens de begeleider van de studenten is er wel een poging gedaan om met de familie in contact te komen, maar hier is niet op gereageerd.  De familie zou alleen via de politie willen communiceren over de vermissing.

Zie ook: Coldcase uitgelicht: vermissing Colin Datema Noordscheschut

Video © Meternieuws  foto: ©Schonewillefotografie

Deel dit bericht!

Geef een antwoord