Politiek

Vraagtekens bij bouwkosten nieuwe kunstijsbaan en zwembad

HOOGEVEEN – Vorig jaar was het 4,1 miljoen euro voor een kunstijsbaan. Nu is het 19,15 miljoen euro maar heb je er een zwembad bij. De vraag is of het daarbij blijft. De gemeenteraad van Hoogeveen is argwanend en stelde donderdagavond bij de presentatie van de financiering veel vragen.

Maar de eerste vraagtekens kwamen van Gijs Kerkhoven, erelid en oprichter van Zwem- en Poloclub ZPC. Lees meer op RTV Drenthe

22 gedachten over “Vraagtekens bij bouwkosten nieuwe kunstijsbaan en zwembad

 • Gewoon alleen een ijsbaan zoals de planning was.
  De Dolfijn kan nog prima mee en draait al decenia verlies, waarom dan zoveel geld stoppen in iets waarvan nu al bewezen is dat het alleen maar geld gaat kosten.
  De gegeven subsidie is voor een ijsbaan dus stop met zeuren en ga aan het werk!

  • Gebouw combinatie zwembad/ijsbaan kost ca. 31 miljoen. De vraag is gaat de Gemeente de opdracht hiervoor geven?

   • Ik hoop het niet Arnaud!

 • De Dolfijn kan helemaal niet meer mee. Is hopeloos ouderwets. Emmen en Meppel hebben betere en zeker ook mooiere zwembaden. Daar gaan mijn kids ook liever zwemmen dan hier in het saaie Hoogeveense zwembad.

  • Het gaat er om of het een zwembad is of een zwemparadijs met glijbanen, wildwaterbanen, golfslagbad en meer van dat soort dingen.
   De installatie van de Dolfijn is een paar jaar geleden helemaal aangepakt zover ik weet en alles werkt prima.
   De subsidie is gegeven voor een ijsbaan en een nieuw zwembad zal uiteindelijk het meest gaan kosten van al die miljoenen waar het nu om draait, dat mag niet ten koste van een ijsbaan gaan!

 • Die ijsbaan word toch niks voor die paar man die daar komen,beter alles uitgeven aan een nieuw zwembad en dat idee voor een ijsbaan vergeten

  • Alsof een zwembad wel geld gaat opleveren, daar moet al decenia geld bij!
   Besluit dat er een ijsbaan komt is al lang genomen en de subsidie is niet voor een zwembad!

  • Werd dat ook niet gezegd van de parkeergarage?
   Die zou ook niet optimaal worden gebruikt maar vanavond stond ie toch voor een heel groot deel vol!

 • Ben bang dat als wat ook maar doorgaat (ijsbaan en zwembad) dit de bewoners van Hoogeveen veel geld gaat kosten in de toekomst!

 • @ knol, dat is meer een naam voor een zwembad. Oftewel via glad ijs, glijden we zo de bodemloze put in .

  • Die 16 miljoen van een nieuw zwembad eerst maar ff uitsparen.
   De ijsbaan was al besloten dat die er zou komen dus die moet gewoon doorgaan.

 • Het subsidiebedrag voor de ijsbaan terugstorten naar de provincie Drenthe.
  Indien nodig de Dolfijn opknappen, en voor de rest het hele ijsbaanplan zsm vergeten.
  Zo komt Hoogeveen niet nog verder in de diepe rode cijfertjes!

 • De heren pluchezitters in Hoogeveen kijken niet op een miljoentje meer of minder, dat is al decennia lang bekend… er zijn heel veel projectjes geweest waarin de naam prestiegekwestie niet werd benoemd. En zoals een goede burger, die met plezier en vol overgave extra eurootjes doneert, betaamd moet men weten dat prestigekwesties in 9999 van de 100000 x gewoon doorgang vinden.

 • Ik ben maar een eenvoudige man, maar zou het mogelijk zijn dat de smelt het zakelijk gezien niet kan rond breien en ze dat gesloten hebben. Nu wil de gemeente hgv het wiel opnieuw uitvinden. Te gek voor woorden. En dat mogen wij betalen via de gemeentelijke belasting.

  • Wel een beetje jammer dat je alleen maar reageert als het over de ijsbaan gaat Gerard, iedereen weet inmiddels wel dat jij er op tegen bent. Er is besloten dat de ijsbaan er zal komen waarom nu dan ook ineens een zwembad erbij die pas 2020 op de begroting staat ofzo!

 • @MMOff7
  Mijn bijdrage hier is op verzoek/aanraden van.
  Dat jij en menig ander nog steeds denkt dat ik tegen een ijsbaan ben is erg spijtig. Ik heb helemaal niets tegen een ijsbaan. Van mij mag men er 100 realiseren mits het maar op basis van eerlijke gegevens. Ik vind het onacceptabel dat B&W de raad een raadsbesluit heeft laten nemen op basis van aan de raad verstrekte leugenachtige informatie. Men heeft de raad en ons burgers telkens voorgehouden dat BAM €4 miljoen zou willen schenken om de realisatie van de ijsbaan mogelijk te maken. Dit is een pertinente leugen. Die €4 miljoen zou niet komen uit de zak van BAM maar uit de achterzak van de inwoners van Hoogeveen. BAM zou van de Gemeente Hoogeveen o.a. 3,5ha grond van de Gemeente Hoogeveen kopen. De prijs van uitgeefbare grond heeft volgens de Gemeente Hoogeveen een waarde van €190 per m2. Reken maar even mee 3,5ha=35.000m2. 35.000x€190=€6,65 miljoen. Aangezien deze grond voor €0,00 op de balans van de Gemeente Hoogeveen staat weet ik niet of de €4 miljoen die men daarvoor van BAM zou krijgen nou wel zo zaligmakend is. Omdat de grond dus voor €0,00 op de balans van de Gemeente Hoogeveen stond was dit dus een wat men noemt “stille reserve.” De bijdrage van de Gemeente Hoogeveen aan de ijsbaan zou dus niet€4,15 miljoen zoals het college aan de raad en ons burgers heeft voorgehouden, bedragen maar €4,15 miljoen PLUS de opbrengst van de grondverkoop. Dus niet €4,15 miljoen maar minimaal €8,15 miljoen. Jij en ieder ander mag dat acceptabel vinden maar ik niet. Ik doe op twitter bijna niet anders dan de Gemeente Hoogeveen betichten van des-integriteit maar niemand van de raadsleden of collegeleden heeft mij er ooit van beticht dat ik niet de waarheid verkondig. Om e.e.a. duidelijk te krijgen heb ik a.s. maandag een gesprek met de Ombudsman van de Gemeente Hoogeveen. Ik ben erg benieuwd wat zijn oordeel is. Ik heb hem voldoende materiaal aangeleverd om een oordeel te kunnen vormen.

Geef een reactie