Algemeen

Leonie en Chantal staan uren in de keuken en bakken 786 euro bij elkaar

Nieuw Moscou- Leonie Otten (9 jaar) Chantal Mager (10 jaar) hebben de afgelopen weken uren doorgebracht in de keuken. Ze wilden graag geld ophalen voor Rik en Caroline Mager. Deze zijn in Rwanda bezig met een voedselproject.

In totaal hebben de meiden op bestelling 90 krentenbroden, 39 cakes, 120 cupcakes, en 38 kruidcakes gebakken. Met deze inspanning wisten ze maar liefst 786,20 bij elkaar te bakken. En dit bedrag staat voor maar liefst 3000 maaltijden die bekostigd kunnen worden door Rik en Caroline.

Gelukkig stonden de meiden er niet helemaal alleen voor.   Chantal en Leonie bakten samen met de moeders er op los.  Maar ook door spontane hulp van anderen is dit een heel geslaagde actie geworden.  Dit waren mensen die zorgden voor bakblikken, weegschalen en ander keukengerei. Maar ook de ovens van buurtgenoten mochten gebruikt worden. Ingrediënten zoals eieren werden spontaan aangeboden. Daarnaast kregen de meiden bij de plus supermarkt korting op de spulletjes die ze nodig hadden.

Twee jaar geleden hebben Leonie en Chantal ook een actie gedaan. Ze stonden op de markt. Hebben toen 210 euro opgehaald. Daar konden 200 kinderen 8 weken lang van eten. Meer informatie over het doel waar de meiden voor in de keuken hebben gestaan is HIER te vinden

Geef een reactie