Doneer en steunactie om de sanctie te boete van gearresteerde boeren

Wijster – Boeren hebben vanmorgen in alle vroegte de ingang naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd. Er stonden  ruim 30 trekkers voor de ingang van het terrein.

Politie gaat over tot aanhoudingen op erf loonbedrijf, minderjarigen onder arrestanten

De boeren hebben later in de morgen de actie bij de ingang opgeheven om confrontatie met de politie te vermijden en zijn naar het terrein van en loonwerker in de buurt gegaan. De politie is na eindigen van de actie begonnen met het aanhouden van de demonstranten die bij het loonbedrijf op het terrein zaten. Tientallen overtreders van het geldende verbod zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Assen. Minderjarigen werden niet ontzien door de politie, ook zij werden meegenomen en opgesloten in het politiebureau in Assen.

In het politiebureau zijn opmerkelijk genoeg geen corona maatregelen genomen, de groep is zonder enige bescherming in een grote ruimte geplaatst, zo is te zien op (onderstaande) beelden. De opgepakte boeren zullen in de loop van de woensdag middag weer vrij gelaten. Wel met een boete van € 390 , – op zak  voor het overtreden van het demonstratieverbod.

Het optreden van de politie heeft in de agrarische sector, en daar niet alleen, veel kwaad bloed gezet. Vanuit het hele land zijn ‘boze’ boeren onderweg naar Assen om hun collega’s te steunen. Er zijn berichten dat ook vanuit Duitsland medestanders onderweg zijn. De ME is in grote getale aanwezig in Assen en de politie patrouilleert en bekeurt de boeren met landbouwvoertuigen in de stad.

Een bezoek van Minister Schouten aan Zeeland is afgebroken, men achtte het niet meer veilig omdat ze werd opgewacht door boeren.

Doneeractie

Inmiddels is een doneeractie gestart. Onduidelijk is door wie de doneeractie is georganiseerd, er wordt daarom geadviseerd om goed te kijken waar het geld terechtkomt. Op de actiepagina staat het volgende te lezen:

De boeren die in opstand komen tegen de wetgeving van Minister Schouten worden op allerlei manieren onderdrukt door o.a de politie. Boeren die opkomen voor hun rechten en het gene wat ze hebben opgebouwd worden aangehouden en beboet. Steun de boeren om deze boetes te betalen zodat ze weten dat de burgers achter hun staan.

Alle beetjes helpen om zo de boeren door deze ellendige tijd te helpen en te ondersteunen.

NO FARMERS NO FOOD!

Alvast bedankt!! Delen wordt gewaardeerd!!”

Deel dit bericht!

Geef een reactie