112/Misdaad

Grote politiemacht pakken boeren op bij boeren actie in Wijster

Wijster – Ondanks het verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren op openbare wegen, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen, hebben boeren vanmorgen in alle vroegte de ingang   naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd. Er staan ruim 30 trekkers voor de ingang van het terrein.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten. De boeren hebben diverse boetes ontvangen in Drenthe voor het niet handhaven van het protestverbod. Tot maandag is er een noodverordening waarin word vermeld dat boeren niet met meer dan 2 trekkers bij elkaar mogen zijn. Is dit wel het geval word het gezien als protest/ demonstratie en zal er een boete volgen.

Boeren gaan confrontatie uit de weg met politie en beëindigen actie

De boeren hebben inmiddels de actie bij de ingang opgeheven om confrontatie met de politie te vermijden en zijn naar het terrein van en loonwerker in de buurt gegaan. De politie is inmiddels ook het terrein van het loonbedrijf opgereden .

Politie gaat over tot aanhoudingen op erf loonbedrijf

Inmiddels is de politie begonnen met het aanhouden van de demonstranten die bij het loonbedrijf op het terrein zijn. Tientallen overtreders van het geldende verbod worden op dit moment aangehouden en worden overgebracht naar een politiebureau.

 

 

Op de Facebookpagina van Steungroep Boeren en Burgers kunt u de actie in grote lijnen live volgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen