Boeren voeren actie bij Attero

Wijster – Ondanks het verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren op openbare wegen, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen, hebben boeren vanmorgen in alle vroegte de ingang   naar afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster geblokkeerd. Er staan ruim 30 trekkers voor de ingang van het terrein.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Carola Schouten. De boeren hebben diverse boetes ontvangen in Drenthe voor het niet handhaven van het protestverbod. Tot maandag is er een noodverordening waarin word vermeld dat boeren niet met meer dan 2 trekkers bij elkaar mogen zijn. Is dit wel het geval word het gezien als protest/ demonstratie en zal er een boete volgen.

Op de Facebookpagina van Steungroep Boeren en Burgers kunt u de actie in grote lijnen live volgen.

 

 

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Boeren voeren actie bij Attero

 • 8 juli 2020 om 07:57
  Permalink

  Schijnbaar verdienen die boeren meer dan genoeg als de boete ze niet uitmaakt, en kunnen ze wel wat kleinschaliger worden

  • 8 juli 2020 om 18:44
   Permalink

   Als jij volledig achter je werk staat, plus waar je zelf voor staat. Dan neem je een eventuele boete voor lief! Nergens staat dat ze hun boete niet uitmaakt (maak je er zelf van). Ik vind het een goede instelling die getuigt van lef. Maar ze moeten de gewone burger niet te veel lastig vallen anders neemt de goodwill onder de werkende burgers wel af.

Geef een antwoord