Ruim 150 jonge Hoogeveners zenden corona kunstwerk in voor #hoegaathethgv

Hoogeveen – De samenwerkende partners van Jong Hoogeveen hebben jonge Hoogeveners gevraagd om creatieve uitingen in te sturen over hoe ze deze corona tijd ervaren. Er hebben ruim 150 kinderen meegedaan met de meest uiteenlopende kunstwerken.

Wethouder Gert Vos: “Ook en juist in deze corona tijd willen we vanuit Jong Hoogeveen positieve energie stimuleren bij kinderen en jongeren in de gemeente Hoogeveen. Daarvoor is in mei de challenge #hoegaathethgv gestart. De challenge laat zien wat we met Jong Hoogeveen beogen, namelijk talentontwikkeling en de jeugd een stem geven.

Promotie door Denise, Nazario en Djalfano

Via de social media van Jong Hoogeveen en partners van Jong Hoogeveen is de oproep in mei gestart. Young TV, scholen, de bibliotheek, Scala en jongerenwerk SWW hebben de oproep gedeeld. Ook is de actie gepromoot door Denise, de kinderdichter van Hoogeveen, en door Nazario en Djalfano, de jong Hoogeveners van het jaar.

Instuif op schoolpleinen

Verder heeft SWW samen met Urban Unity en Young TV (onderdeel van Scala) een paar keer een #hoegaathethgv instuif gehouden op schoolpleinen voor kinderen. “Het resultaat is veel positieve energie en ruim 150 prachtige kunstwerken, gemaakt door individuele kinderen en jongeren en door schoolklassen en -groepen”, vertelt Gert Vos. Zo hebben de scholen van OBS Tiendeveen, De Driesprong in Nieuwlande, Villa Kakelbont en De Krullevaar meegedaan.

Kunst met een boodschap

De inzendingen bestaan uit tekeningen, vlogs, digitale creaties en graffiti. Leerlingen van De Driesprong bijvoorbeeld hebben High Fives geknutseld met boodschappen als ‘mama veel thuis :)’ en ‘de dagen van de week kwijt!’  en ‘ik mag niet naar oma’. Teun heeft een hele fraaie inzending met een kat en een beeldend verhaal ingestuurd (zie afbeelding).

Alle inzenders krijgen als waardering van Jong Hoogeveen een voucher voor een jeugdvoorstelling.

Expositie als blijvende herinnering

Gert Vos: “Gelukkig kan de overheid de corona maatregelen nu versoepelen. Kinderen en jongeren hebben het heel goed volgehouden. Daarom vind ik het mooi dat de kinderen een soort blijvende positieve herinnering achterlaten over deze bizarre periode.”

De komende maanden gaat een reizende expositie van de kunstwerken rond in Hoogeveen. Het bedrijf Wilcovak doet hier een bijdrage voor door frames beschikbaar te stellen. Gert Vos: “Fantastisch dat een Hoogeveens bedrijf als Wilcovak deze actie zo sponsort en steunt, petje af.”

Expositie start in het Jannes

De expositie begint op een aantal locaties van het Jannes van der Sleedenhuis (NNCZ), om te beginnen op 20 juli op de locatie in Wolfsbos. Alieke Ramos Marta-Pijl van de organisatie hierover: “Het Jannes is enthousiast en ziet dit als welkome afleiding in deze moeilijke tijd voor bewoners, familie en personeel. En zo brengen we jong en oud in Hoogeveen bij elkaar.”

Een plan voor andere locaties is nog in de maak. De expositie loopt eind van het jaar af. #hoegaathethgv is een samenwerking van de volgende partners binnen Jong Hoogeveen: SWW, gemeente, bibliotheek, Prokino, De Tamboer, Scala/Urban Unity, Young TV en Wilcovak.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord