Amusement

Trappen, Happen en Stappen gaat dit jaar door

Hoogeveen – Het had dit jaar de jubileumeditie moeten zijn van het fietsevenement Trappen Happen en Stappen, maar Corona gooide roet in het eten en het evenement werd in maart afgelast. Maar nu het kabinet versoepelingen heeft uitgesproken ziet de organisatie van het evenement toch de mogelijkheid om te gaan fietsen. En dat doen ze deze zomer twee dagen op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus.

De vijfde editie stond dit jaar op het programma en de organisatie wilde groots uitpakken met elke dag een 60 kilometer route en ludieke acties onderweg. Dat is gezien de geringe voorbereidingstijd helaas niet meer te realiseren, maar Myrthe Strijker van de organisatie is blij te kunnen melden dat er toch twee dagen gefietst gaat worden. ‘Fietsen is een buitenactiviteit en wij hebben naar aanleiding van de noodverordening getoetst of wij aan alle eisen kunnen voldoen en dat is het geval. Dus contact gehad met de gemeente en besloten om het evenement in afgeslankte vorm doorgang te laten vinden’. ‘En daar zijn wij ontzettend blij mee’ vult Rienk Kluiving aan. ‘Beide dagen zijn er routes van 30 en 40 kilometer en wij zullen de stap- en happunten uit elkaar halen voldoende spreiding tussen de deelnemers te houden’.

Aanmelden verplicht
Vanwege de Corona maatregelen is het voor de deelnemers verplicht om zich van te voren aan te melden via de website, www.trappenhappenstappen.nl, en zich daar te registreren. ‘Daar kunnen ze een tijdsblok kiezen waarin ze willen starten en vol is vol’, aldus Myrthe. ‘Op deze manier houden we het aantal deelnemers in de hand. Men kan dus niet zoals voorgaande jaren op de dag zelf besluiten om mee te doen’.  De komende twee weken geldt er een early bird actie. Mensen die zich dan aanmelden betalen minder. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van muziek en hapjes. Nieuw dit jaar is een ‘warme hap’ onderweg. De organisatoren hebben in hun eigen omgeving gehoord dat mensen zin hebben om weer wat leuks te gaan doen. ‘Het aantal verkochte fietsen is de afgelopen maanden gestegen en met ons buitenevenement zijn mensen lekker actief bezig en kunnen ze gaan genieten in de laatste week van de zomervakantie. We gaan er een mooie editie van maken en pakken volgend jaar gewoon groots uit en vieren dan ons jubileum zoals we dat voor dit jaar in gedachten hadden’. Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.trappenhappenstappen.nl.

Vooraf aanmelden is verplicht! 

Aanmelden op de dag zelf is dit jaar i.v.m. corona niet mogelijk. Aanmelden kan HIER

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: