Hereditary

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat. Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Horror
126 minuten
16+
Ari Aster
Toni Collette, Alex Wolff, Gabriel Byrne

 

 

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

Hereditary oftewel “Erfelijk”.
Een film over een moeder-dochter-kleindochter relatie waarbij, zoals de titel al zegt, de vorige generatie iets doorgeeft aan de volgende generatie.
De moeder leren we niet kennen want de film start met de begrafenis van de moeder. Maar dat zij een onheilspellende invloed heeft op haar kind en kleinkind wordt gaandeweg wel duidelijk.

Naar aanleiding van wat er allemaal over deze film geschreven is ga je toch met een bepaalde verwachting de filmzaal in. Zeker, in de eerste helft van de film wordt de spanning aardig opgebouwd. Niet alleen door de verhaallijn maar zeker ook door de personages en de muziek. Af en toe beklemmend met het idee dat de echte horror de volgende minuut kan losbarsten. Behalve het moment waarbij Charly, de kleindochter, iets overkomt blijft het echter allemaal behoorlijk tam. Dan zal al het horrorgeweld na de pauze losgaan , toch?

Maar ook na de pauze is het eerder de verbazing over de verhaallijn die je wenkbrauwen doen rijzen dan dat je weg moet duiken om wat er allemaal aan beelden van het filmdoek op je afkomt. Het begint steeds minder geloofwaardig te worden en dat is jammer. Aan het eind krijg je wel een portie horror te verwerken echter dat is eerder lachwekkend dan dat je met klotsende oksels in je stoel zit. Het regiedebuut van regisseur Ari Aster kan wat mij betreft dan ook niet geslaagd worden genoemd.

De rol van Charly, de kleindochter, wordt goed neergezet door Milly Shapiro. Zij weet uitstekend een in zichzelf gekeerd personage neer te zetten die een groot geheim met zich meedraagt. De andere spelers dragen de film minder al heb je op een gegeven moment wel te doen met de vader van de familie, een rol gespeeld door Gabriel Byrne.

Maakt deze film de opgeklopte verwachtingen van dat dit dé horrorfilm van 2018 is waar? Nou nee, niet echt. Daar zijn in het verleden veel betere voorbeelden van zoals Silence of the lambs, The Shining, Friday the 13th om er maar een paar te noemen.
Met dat in het achterhoofd is Hereditary helaas een gemiddelde film geworden die je niet op het puntje van je stoel brengt.

Ria Koekoek

Ria Koekoek

Hereditary, de engste film van 2018. De film gaat over een gezin, Annie Steve en hun kinderen Peter en Charlie. Wanneer de (groot)moeder overlijdt gebeuren er bizarre dingen. Door de hele film heen spelen deze 4 personages hun rol geweldig goed.
Annie speelt hele verschillende karakters, waardoor de film wel leuk is ,maar niet echt heel erg spannend.

Door de muziek verwacht je dat er iets ergs gaat gebeuren ,maar de muziek is misleidend en brengt je door de gehele film steeds in verbazing. Voor de pauze is de film erg soft ,na de pauze word het iets beter, doordat Annie steeds dichter bij de waarheid komt en bezig gaat met spirituele handelingen. Dit wordt door anderen tegen gewerkt af en toe lugubere beelden. Krijg je actie/spanning, maar ook humor door dat bepaalde stukken wel heel erg nep zijn verfilmd.

Al met al wel een redelijke film, maar horror is iets te veel gezegd. Psychische horror zit er wel in, maar ook minimaal.
Drama/actie en en de loeftijdscategorie is prima door de soms bizarre beelden die niet geschikt zijn voor jeugdige kijkers.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord