Algemeen

Vrijwilligerssteunpunt vrijwilligers is op zoek

Hoogeveen – Vrijwilligerssteunpunt Vrijwilligers Hoogeveen heeft een aantal vrijwilligersvacatures open staan van verschillende instanties en verenigingen. Dit maal is men o.a. op zoek naar een oppas voor een speeltuin en een mede coördinator voor het voorleesproject van Humanitas.

Wie interesse heeft in één of meerdere van de onderstaande vrijwilligersvacatures kan zich aanmelden via vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW). VrijwilligersHoogeveen is te bereiken via www.vrijwilligershoogeveen.nl , telefoon 0528-278855 (receptie SWW) of per e-mail info@vrijwilligershoogeveen.nl.

Gezocht: Oppas voor Speeltuin vereniging Noordscheschut – Speeltuin vereniging ‘De speulplekke’ in Noordscheschut heeft op dit moment ongeveer 200 jonge leden. Waar zijn zij naar op zoek? De Speeltuinvereniging is op zoek naar betrokken een vrijwilliger die wil komen helpen met het oppassen tijdens de openingstijden doordeweeks in de middag van 15.00 tot 17.00 uur, op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en tijdens de vakanties van 13.30 tot 17.00 uur. Tot de taken behoren: Toezicht houden tijdens openingsuren in de middag, verkoop van ranja, chips en ijs. Na sluiting speelgoed opruimen, toiletten schoonmaken en het hokje netjes achterlaten. Wat bieden we jou: veel gezelligheid met de kinderen en als vrijwilliger krijg je van de speeltuin een kleine vrijwillige bijdrage per uur. Voorwaarde: het kunnen overhandigen van Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vrijwillige Buurtbemiddelaar – De vrijwilliger buurtbemiddeling bemiddelt volgens de principes van de basistraining buurtbemiddeling. Hij brengt de communicatie op gang tussen buurtbewoners die onderling een al dan niet uitgesproken conflict hebben. De vrijwilliger buurtbemiddeling zorgt dat beide partijen met elkaar in gesprek raken en leidt neutraal en onpartijdig het gesprek. Rol en verantwoordelijkheden: een vrijwilliger kan goed luisteren en afstand nemen van eigen normen en waarden. Hij schept de voorwaarden zodat buren zelf de oplossing vinden. Hij zorgt voor wederkerigheid in het gesprek. Dit houdt in dat beide partijen hun wensen en belangen kenbaar maken en beide partijen bijdragen aan de oplossing van het probleem. Voor een bemiddelingstraject worden twee bemiddelaars ingezet die in een open sfeer samenwerken.

Met spoed gezocht: een sociale vrijwilliger voor 2 uur per 14 dagen, Tiendeveen – Wilt u sociaal contact zijn voor 2 uur in de 14 dagen? Mevrouw was in een sociaal isolement geraakt, nu is ze eraan toe om zich opnieuw te richten op de buitenwereld. Stap voor stap met ondersteuning. Wilt u haar op weg helpen? Een bijzondere bijdrage leveren aan het vergroten van haar wereld? Dat zou heel fijn zijn. U kunt namelijk heel belangrijk worden voor het welzijn van deze mevrouw.

Mede coördinator Voorleesproject – Is taal je passie en lijkt het je leuk om samen met de huidige coördinator een vrijwilligersgroep aan te sturen? Dan zijn we op zoek naar jou. In het voorleesproject van Humanitas lezen vrijwilligers bij kinderen thuis voor of doen taalgerichte spelletjes. De ouders van de kinderen worden nadrukkelijk betrokken zodat zij na verloop van tijd dit zelf op kunnen pakken. Als mede coördinator van dit project bezoek je hulpvragende gezinnen, je geeft informatie, je inventariseert de vraag en koppelt de aanvrager aan een vrijwilliger. Je brengt de vrijwilligers een aantal keren bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en/of voor een themabijeenkomst. Je houdt de voortgang van de lopende contacten bij en bent contactpersoon voor zowel de vrijwilliger als de deelnemer.

Vrijwilliger Westerkim – Wie wil er een keer per week bij de Westerkim komen en in overleg met de welzijnscoach bewoners bezoeken of met bewoners wandelen of datgene doen waarop dat moment behoefte aan is?

Geef een reactie

Aankomende evenementen