Uitvoering werkzaamheden herinrichting Hoofdstraat Cascade gebied loopt vertraging op

 Hoogeveen – Afgelopen week kondigde de gemeente aan op de facebookpagina van binnenstad Hoogeveen, de pagina over de voortgang van de herinrichting, dat de bouw van de nieuwe oversteek over de Cascade ter plaatse van het voormalige podium deze week zou worden afgerond. Het wachten was op de betonelementen, de wanden van de oversteek, in dezelfde kleur als de wanden van de Cascade.

Deze week zouden de betonelementen geleverd en geplaatst worden. De levering heeft plaatsgevonden, alleen bleek de kwaliteit hiervan niet voldoende. Aannemer Van Spijker:  “Wij hanteren een hoge kwaliteitsstandaard voor alle werken die wij uitvoeren. Wij vinden het uiteraard vervelend tegen nieuwe vertraging van het werk aan te lopen, maar wij konden niet anders dan de geleverde producten  af te keuren en terug te sturen naar onze leverancier. Wij zorgen dat er nieuwe voorzetwanden geproduceerd worden die wel voldoen aan de kwaliteitsstandaard, zodat wij het werk met de vereiste kwaliteit kunnen afronden”.

 

Nieuwe planning

Nu de oversteek helaas niet gereed is voor de bouwvak, betekent dit het volgende voor de uitvoeringsplanning:

Komende twee weken wordt het straatwerk rondom de oversteek hersteld zodat in de vakantieperiode het gebied er netjes bij ligt en beschikbaar is voor de bezoekers van het stadscentrum. Na de schoolvakantie worden de werkzaamheden hervat. Eerst wordt het resterende gedeelte van de bestrating vernieuwd, vervolgens wordt de oversteek afgerond. Een exacte planning voor de afronding van de oversteek kan nu nog niet worden afgegeven. Zodra bekend is wanneer de voorzetwanden geplaatst worden, wordt u hierover via de social media kanalen (facebook.com/binnenstadhgv en twitter.com/binnenstadhgv) van de gemeente geïnformeerd.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord