Algemeen

Hoogste punt nieuwbouw de Westerkim

Hoogeveen – Nog voor de zomervakantie bereikt de nieuwbouw van woonzorgcentrum de Westerkim het hoogste punt. Hiermee liggen de bouwwerkzaamheden precies op schema.

 

“De afgelopen maanden zien onze bewoners hun nieuwe huis dagelijks groeien”, vertelt Febo Emmelkamp, voorzitter raad van bestuur. “Op 2 maart ging de eerste paal in de grond en nu bereiken we al het hoogste punt van de eerste fase. Deze fase bestaat uit het centrale deel van ons woonzorgcentrum met daarnaast kleinschalige woongroepen van 9 personen.”

Het centrale deel van het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit drie verdiepingen. Hier komen de hoofdingang, de receptie, het restaurant, de keuken, de winkel, de kapsalon en de kantoren. Ook is in het centrale deel ruimte voor twee ontmoetingsruimtes voor dagbesteding. Om het centrale deel heen, komen een soort rijtjeshuizen van twee verdiepingen met daarin de kleinschalige woongroepen voor mensen met geheugenproblemen en appartementen voor bewoners met lichamelijke beperkingen. Ook is er woonruimte voor cliënten die kortdurend zorg nodig hebben (ELV). De beide gebouwdelen van Westerheem (de vroegere aanleunwoningen) krijgen een directe verbinding met het centrale deel.

Febo Emmelkamp: “Het is  goed om te merken dat ondanks alle narigheid die het coronavirus heeft veroorzaakt, de bouw gewoon is doorgegaan. Het is geweldig zoals onze bouwpartners stug doorwerken om hun klus te klaren. Dit is dan ook een reden om samen met hen op dinsdag 7 juli ’20 een klein feestje te vieren

Geef een reactie