Rookverbod geldt ook voor e-sigaretten per 1 juli 2020

Hoogeveen – Op alle plekken waar een rookverbod geldt – zoals cafés, restaurants, werkplekken en openbare gebouwen – mogen vanaf 1 juli 2020 ook geen e-sigaretten of tabaksverhittingsapparaten meer worden gebruikt. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft het rookverbod uitgebreid, omdat deze producten zelf gezondheidsschade veroorzaken en een opstapje kunnen zijn voor jongeren om gewone sigaretten te gaan roken.

 

Uitstalverbod ook op 1 juli van kracht

Uiterlijk 1 juli 2020 moeten alle sigaretten, shag, sigaren en e-sigaretten uit het zicht zijn bij supermarkten. Een groot aantal supermarkten heeft de afgelopen tijd de producten al afgeschermd. Voor andere winkels geldt dat zij vanaf 1 januari 2021 tabaks- en rookwaren niet meer mogen tonen.

Mini-docu over de e-sigaret

Presentator Edson da Graça onderzocht feiten en fabels over de e-sigaret in een mini-docu en sprak met een jongerenbrein-deskundige, een arts, jonge vapers en een vapeshop-medewerker. Bekijk de mini-docu over de e-sigaret op Youtube (6 minuten).

De mini-docu werd gemaakt met ondersteuning van maatschappelijke organisaties zoals Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (waar het Longfonds, het KWF en de Hartstichting in zitten), het Trimbos-instituut, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu), Verslavingskunde Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Rookverbod geldt ook voor e-sigaretten per 1 juli 2020

 • 1 juli 2020 om 16:43
  Permalink

  Zo belachelijk halen ze de sigaretten weg bij de kassa en leggen ze er snoep en chocolade voor terug!

 • 2 juli 2020 om 19:58
  Permalink

  Ze halen de sigaretten niet weg maar ze zijn niet meer zichtbaar. Snoep en chocolade liggen al jaren bij de kassa’s, da’s echt niets nieuws.

  • 3 juli 2020 om 10:35
   Permalink

   Nog niet bij de aldi geweest? Daar waar de manden met sigaretten en tabak stonden staan nu hogere stellingen met allemaal chocola en snoep. Dat lag daar echt niet!!

Geef een antwoord