Algemeen

Gratis sport– en spelactiviteiten voor kinderen in Hoogeveen

Hoogeveen: De Speelkaravaan van Jantje Beton organiseert van maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli gratis sport- en spelactiviteiten in samenwerking met Speeltuin Tamboerlaan in Hoogeveen. Deze ochtenden (van 9.30–11.30 uur) kunnen kinderen bij de speeltuin gratis meedoen aan sport-en spelactiviteiten waarbij het plezier in spelen en bewegen voorop staat.

De lessen worden begeleid door professionele coaches en zijn er voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, ongeacht het sportieve niveau. Er is plek voor 20 kinderen per ochtend, aanmelden kan via de Facebookpagina van de speeltuin Tamboerlaan.

Meedoen?

Dat kan! Eén ochtend meedoen of meerdere dagen, alles kan! Meld je aan bij Manuela Tijssen van speeltuin Tamboerlaan door langs te gaan of een berichtje te sturen via de Facebookpagina van de speeltuin.

Over de Speelkaravaan

De Speelkaravaan komt eraan! is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om met name kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken bijzondere speelactiviteiten aan te bieden. Door samen met andere kinderen deel te nemen aan deze activiteiten, krijgen ze het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze aan hun zelfvertrouwen. De activiteiten worden georganiseerd in en rondom speeltuinen en zijn onderverdeeld in 4 thema’s nl. theater, circus, sport & spel en upcylce (zelf speelgoed maken van oude materialen). Professionals uit diverse vakgebieden begeleiden de activiteiten, samen met vrijwilligers van de speeltuin. Tijdens het project worden de vrijwilligers opgeleid om de activiteiten na afloop van het project zelfstandig te kunnen begeleiden. De Speelkaravaan komt eraan! wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij. (Foto – Simon van der Woude)

Geef een reactie