Twee Hoogeveense horecaondernemers krijgen een waarschuwing

Hoogeveen – Het kabinet heeft de regels voor de horeca vanaf 1 juni versoepeld. In nauw overleg met de gemeente zijn de restaurants en cafés in Hoogeveen weer opengegaan voor het publiek. Het is aan een horecaondernemer om de regels na te leven. Karel Loohuis: “Ik ben blij om te zien dat bijna alle horecaondernemers zich aan de RIVM-richtlijnen houden. De ondernemers houden de moed erin, ondanks dat ze door de beperkende regels aanzienlijk minder gasten kunnen ontvangen. Jammer genoeg zijn er ondernemers die de regels minder nauw nemen. Dat vind ik teleurstellend en zuur voor ondernemers die wel hun best doen om bezoekers veilig en gastvrij te ontvangen.”

Waarschuwing en preventieve last onder dwangsom
De afgelopen weken heeft de gemeente toezicht gehouden en geconstateerd dat twee horecaondernemers zich niet aan de regels houden. Hier is contact over geweest. Aangezien één ondernemer wederom de regels niet in acht heeft genomen, heeft deze een preventieve last onder dwangsom opgelegd gekregen. Bij het nogmaals overtreden van de noodverordening, krijgt deze ondernemer een dwangsom van € 4.000 opgelegd. De eigenaar van een ander café heeft een waarschuwing ontvangen. Bij een volgende overtreding ontvangt deze de preventieve last onder dwangsom.

 

Versoepelingen vanaf juli
Het kabinet heeft aangekondigd dat de regels voor de horeca per 1 juli verder worden versoepeld. De gemeente Hoogeveen vraagt de horecaondernemers om zich goed voor te bereiden op deze overgang.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord