Amusement

Bridging the Gap vraagt hulp Drentse urban scene

Assen/Hoogeveen – Zoals zoveel projecten in de cultuursector kan ook urban project Bridging the Gap dit jaar niet doorgaan. Het professionaliseringsprogramma voor jonge hiphopartiesten wordt verschoven naar 2021.

Scala Centrum voor de Kunsten en Stichting Kunst & Cultuur willen nu een voorprogramma opzetten in aanloop naar Bridging the Gap 2021 en nodigen de urban scene in Drenthe uit om mee te denken.

Online brainstormsessies

Voor de invulling van het programma vragen de organisaties input van de Drentse hiphoppers. Aan de hand van online brainstormsessies worden de wensen van de jonge artiesten geïnventariseerd. Waar is behoefte aan? Moet dit in een vorm van een traject of moet het juist iets eenmaligs zijn? Kan dit online of moet het live?

Meepraten

Op donderdag 2 juli om 20.00 uur kunnen urban artiesten hun stem laten horen. De wensen worden uitgewerkt in concrete plannen en dit najaar in de vorm van workshops of bijeenkomsten aangeboden. Iedereen die mee wil praten kan een mail sturen naar bridgingthegap@ontdekscala.nl. Als reply op deze mail volgt een link met de uitnodiging voor de online brainstormsessie.

Bridging the Gap

Bridging the Gap is een talentontwikkelingstraject van Stichting Kunst & Cultuur en Scala Centrum voor de Kunsten. De instellingen slaan een brug van Drenthe naar professionele begeleiding en opnames in Amsterdam, het mekka van de urban muziek, om hiphop in Drenthe een zetje te geven.

Geef een reactie