Alfa-college verwacht veel belangstelling voor BBL-informatieavond

Hoogeveen – Op woensdag 1 juli organiseert het Alfa-college in Hoogeveen een BBL-informatieavond. De laatste jaren stijgt het aantal BBL-studenten, met name bij de techniek-, zorg- en welzijnsopleidingen. Ook voor komend schooljaar zijn er alweer veel aanmeldingen. Het verschil met een reguliere BOL-opleiding zit vooral in de andere manier van leren, het is een combinatie van werken en leren. De praktijkervaring wordt opgedaan tijdens het dagelijkse werk bij een erkend leerbedrijf, waarbij men in dienst is. Voor de theorie gaat men naar school, meestal één dag in de week.

Tijdens de informatieavond op het Alfa-college wordt voorlichting gegeven over de mogelijkheden om een BBL-opleiding te volgen bij Dienstverlenende beroepen(niv. 2), waaronder onder andere Helpende Zorg en Welzijn valt. Binnen de zorg is er verder keuze uit Verzorgende-IG en Verpleegkundige. Bij Welzijn is er aanbod bij Maatschappelijke zorg en Pedagogisch werk, waaronder Onderwijsassistent. De belangstelling voor Dokters- Apothekers- en Tandartsassistent groeit, net als voor Logistiek teamleider. Populaire technische BBL- opleidingen zijn onder meer de (Eerste) monteursopleidingen voor elektrotechniek en werktuigkundige installaties. Ook voor Metaal/Werktuigbouwkunde is jaarlijks veel animo.

Aanmelden voor deze avond is verplicht, dit ivm de maatregelen van het RIVM. Dit kan via www.alfa-college.nl/hv. Er is keuze uit twee tijdsvakken tussen 18.30 – 20.30 uur.

Deel dit bericht!

Geef een reactie