10 genomineerden Drentse Onderneming van het Jaar bekend

Hoogeveen – De jury van de Drentse Onderneming van het Jaar heeft de namen bekend gemaakt van de ondernemingen die genomineerd zijn voor de editie van 2020. Op basis van diverse criteria zijn daarmee de 153 inzendingen teruggebracht naar tien deelnemers. Hieronder zit Bork Groep uit Stuifzand en Miron Violetglass uit Hoogeveen.

Drenthe kent ruim 40.000 ondernemingen. Ondernemingen in vele soorten en maten. Van ondernemingen met omzetten van vele tientallen miljoenen en honderden werknemers tot startende ondernemingen met zeer kleine winstmarges en met geen of slechts 1 of 2 personeelsleden. Allemaal of althans bijna allemaal worden ze geleid door hard werkende, enthousiaste, gedreven en bezielde ondernemers.

De Stichting “Drentse Onderneming van het Jaar” wil door het jaarlijks toekennen van deze titel haar bewondering en waardering tonen voor al die zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen. Het is haar bedoeling dat de prijs het belang onderstreept van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe.

De jury zoekt sinds 2016 naar een onderneming in plaats van de ondernemer om hiermee recht te doen aan het geheel van de inzet van alle medewerkers en directie. Samen vormen zij het hart van het bedrijf en werken ze aan het succes van hun onderneming. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Drentse Onderneming van het Jaar zijn ondernemingen die vanuit een duidelijke strategische visie, op een creatieve en innovatieve wijze, een maatschappelijk en duurzaam verantwoord beleid voeren en daarmee ook financieel succesvol zijn. Bedrijven waar Drenthe trots op kan zijn.

Meerdere Drentse bedrijven, gemeenten en provincie ondersteunen dit initiatief. Met de Drentse Onderneming van het Jaar wordt een bijdrage geleverd aan de zichtbaarheid van onze economische parels en daarmee ook onze regionale economie. Kijk hier voor de complete lijst met genomineerden

Deel dit bericht!

Geef een antwoord