Hoogeveen zit in financieel zwaar weer: OZB gaat mogelijk met 25 procent omhoog

Hoogeveen – langzaam dalen de woorden, maar vooral de gevolgen in bij de burgers van Hoogeveen over de ‘ De samenredzaamheid van Hoogeveen’ wat de Burgemeester en wethouders van Hoogeveen afgelopen maandag naar buiten bracht.

Maandag werd bekend dat de gemeente Hoogeveen nog meer moet gaan bezuinigen om weer een financieel gezonde gemeente te worden. De bezuinigingen zullen op veel manieren worden uitgevoerd en raken veel mensen. Maar om meer geld in het laatje te krijgen en als een maatregel om de begroting rond te krijgen is er ook het plan om de onroerendezaakbelasting (OZB) met 25 procent te verhogen. Overigens is dit al het tweede jaar op rijd dat de gemeente de OZB wil gaan verhogen.  Vorig jaar was dit ook al een verhoging van ruim 11 procent. Door deze voorgenomen maatregelen moeten eigenaren van woningen en panden aanzienlijk meer belasting gaan betalen over de waarde van hun huis. Wat dus rechtstreeks in de la van de gemeentekas vloeit.

Hoogeveen heeft vele jaren boven zijn stand heeft geleefd

De gemeente Hoogeveen is onder ander door jarenlange te hoge ambities in de financieel slecht weer gekomen.  Ook het niet tijdig inspringen op bijvoorbeeld de enorm gestegen kosten in het sociaal domein, wat sinds 2015 bij de gemeenten ligt, zijn hier een oorzaak van.

 

 

 

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Hoogeveen zit in financieel zwaar weer: OZB gaat mogelijk met 25 procent omhoog

Geef een reactie