Algemeen

RVEC 4vwo laat zien wat zij kan tijdens het MEP

Hoogeveen – Het Roelof van Echten College heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan het MEP. Deelenemers waren onder andere elf afgevaardigden van het RvEC, verdeeld over meerdere commissies. Het waren interessante dagen, gevuld met gespeelde vijandigheid en debatten, maar ook vol gezelligheid en nieuwe ervaringen.

Dit jaar was het RvEC de gastheer voor de voorbereidingsdagen. Hierom werden de lokalen op donderdag 7 en vrijdag 8 juni naast de vertrouwde leerlingen ook gebruikt door de afgevaardigden van andere scholen in Drenthe. Donderdag begon de dag in de collegezaal, waar na een korte opening de leerlingen hun commissies opzochten en vertrokken naar hun lokaal. De commissies hebben de hele donderdag hard gewerkt aan het opstellen van de problemen rondom hun vraagstuk en hun oplossingen voor deze problemen. Het laatste uur werd bij vele commissies gebruikt om deze IC’s en OC’s zowel netjes als ingewikkeld te formuleren, zodat ze andere commissies konden verwarren. Laten we blij zijn dat er geen docenten Nederlands bij waren, want er werden soms wel heel interessante zinnen gevormd. De dag werd afgesloten in de aula, het eten werd verzorgd door Grand Café Het Postkantoor. Het was een geslaagde opening voor het MEP 2018.

Op vrijdag begon iedereen op de eigen school. ’s Ochtends was er tijd voor informatieve vragen. De meeste vragen konden door de desbetreffende commissieleden zonder al te veel problemen worden beantwoord. Verder was er ook nog tijd om ieder delegatielid debattips te geven. ’s Middags kwamen de commissies opnieuw bijeen op het RvEC, waar de ochtend werd besproken en de speeches voor maandag werden geoefend. De dag werd per delegatie afgesloten met een etentje in de stad.
Maandag begon het dan echt, de dag van de plenaire zitting in het provinciehuis in Assen. Iedereen is strak in pak. Waar ze er donderdag nog ongemakkelijk uitzagen, lijkt iedereen zich nu comfortabel te voelen met de stropdassen, blouses en hakken. Na een opening van GroenLinks-fractievoorzitter Hans Kuipers kan het debat van start gaan. Gedurende de dag werden zes resoluties behandeld. Opvallend waren de prachtige speeches die vaak zowel professioneel als creatief waren. Als het debat is afgesloten, wordt vermeld wie het RvEC mag vertegenwoordigen in de volgende stap: de nationale voorrondes. Foto: RVEC

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: