Poppunt Drenthe live in Het Podium mét publiek

Hoogeveen – Poppunt Drenthe organiseert sinds 27 mei jl. wekelijks een live uitzending via Facebook waarin actualiteiten uit de popcultuur worden besproken. Er zijn interviews met ondernemers uit de (Drentse) popsector, artiesten en natuurlijk livemuziek van eigen bodem.

Op woensdag 17 juni vindt de eerste uitzending mét publiek plaats in Het Podium. Te gast zijn Gedeputeerde bij Provincie Drenthe Cees Bijl en Maurice Endeman: Algemeen Manager bij Het Podium, organisator van Stadsfestival Hoogeveen en voorzitter bestuur van Poppunt Drenthe. Ook is er livemuziek van Isa Zwart.

Publiek welkom!

Na een aantal geslaagde live uitzendingen vanuit zowel Het Podium als Cultuurpodium VANSLAG in Borger, is Poppunt Drenthe klaar voor de eerste uitzending met een klein publiek. Wie er na al die weken zonder livemuziek dus wel eens een keer uit wil, kan nu een kaartje reserveren via hetpodium.nl.

Cultuur om te delen

Presentator Ruben Kooren gaat in gesprek met Gedeputeerde Cees Bijl en Maurice Endeman over popmuziek in Drenthe én de nieuwe cultuurnota 2021-2024.

Cultuur verbindt, trekt publiek naar Drenthe en is een vestigingsfactor voor mensen en bedrijven. Dit alles maakt dat wij onze cultuur in al haar verschijningsvormen willen blijven koesteren, ontwikkelen en vooral: delen. Want cultuur is van ons allemaal en maakt ons bewust van onze identiteit en verscheidenheid.

Aan tafel worden de ins- en outs van de nota, huidige status tijdens de huidige maatregelen en de kansen en uitdagingen voor de komende jaren besproken.

Ruben Kooren

Host Ruben Kooren is onder meer bekend van het programma Djammen van RTV Drenthe. Ook is hij werkzaam bij Hedon in Zwolle en produceerde hij bij 3FM programma’s voor Michiel Veenstra en anderen. Hij is dus niet onbekend in de popsector en zorgt met de nodige creatieve inslag voor interessante tafelgesprekken. In de voorgaande livestream edities van Discover Drenthe Live waren Chris Moorman (Popronde/Welcome To The Village), Tamara Boor (TT Festival/Popronde Assen), The Heck, Henk Eggens (Van Slag), Same Old, Evert Hoven (The Bake Shop) en Wouter van der Burg (De Muziekcoöperatie) te gast. foto: Tjeerd Derkink

Deel dit bericht!

Geef een antwoord