Fieten Evenementencatering vandaag naar Den Haag voor actie heropenen kermissen

Hollandscheveld – Kermisexploitanten in het land voeren deze week actie om het kabinet te overtuigen dat de kermisbranche heropent moet worden. Vanwege de coronamaatregelen mogen kermissen tot 1 september niet doorgaan.

De kermisbranche wil dat de attracties zo snel mogelijk draaien. Eerder deze week overhandigden vijftig echtgenotes van kermisexploitanten op het Binnenhof een open brief ter ondersteuning van een motie van het Kamerlid Wybren van Haga, waarin wordt gevraagd de kermissen eerder open te stellen dan de nu voorlopig vastgestelde 1 september.

Vanuit Assen zijn vanmorgen kermisexploitanten met hun attracties  , waaronder Fieten Evenementencatering uit Hollandscheveld,  vertrokken naar Den Haag. Zij gaan daar met kermisexploitanten uit het hele land demonstreren op het Malieveld tegen het kermisverbod.

De kermisbranche heeft  financieel  zwaar te leiden door het verbod van kermissen. In een recent rapport over de gevolgen van de coronacrisis gaf 60 procent van de kermisondernemers aan op korte termijn ernstige liquiditeitsproblemen te verwachten.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord