Algemeen

Treant sluit een roerig 2019 af met een kleine plus

Treant sluit 2019 af met een positief resultaat van € 1,2 miljoen. Dit komt grotendeels door een omzetgroei (8 procent ten opzichte van 2018) in de verzorgingstak. De ziekenhuiskant sloot het jaar met een verlies af.

Het jaar 2019 was een jaar van veel onzekerheid voor medewerkers over de gevolgen van Zorg voor de Regio. Verder is in dit jaar een betere cao afgesproken, maar werden de kosten niet gecompenseerd in de tarieven die door zorgverzekeraars worden betaald over 2019. Hier zit een na-ijl effect in.

De personeelskosten waren sowieso hoger dan gepland door grootschalige tijdelijke inhuur van schaars zorgpersoneel om de SEH’s in Stadskanaal en Hoogeveen verantwoord in de lucht te houden gedurende de omvorming van het acute zorgstelsel in de regio.

Het jaar 2020 zal in financieel opzicht een overgangsjaar zijn, waarin Treant de omvorming naar weekziekenhuizen voor electieve zorg in Hoogeveen en Stadskanaal en de concentratie van de acute zorg in Emmen zal implementeren. Ook zal er een versnelling komen in de samenwerking tussen de cure en de care: nog meer nadruk op ketenzorg dus.

Met de volledige implementatie van alle veranderingen zal Treant in het jaar 2021 weer op weg zijn naar een financieel positief resultaat.

Lees het jaarverslag van de Treant Zorggroep.

2 gedachten over “Treant sluit een roerig 2019 af met een kleine plus

 • Zorgpersoneel is niet schaars, ze willen gewoon niet meer bij Treant werken en ik als klant kan me dat goed voorstellen. Laat ook alles overzetten naar Zwolle omdat:

  Daar mensen werken met passie voor hun vak.
  Het niveau van het personeel vele malen hoger is.
  Het personeel continue wordt bijgeschoold voor de nieuwste ontwikkelingen.
  Men geen zware narcose geeft als het met een lichte plaatselijke kan met veel minder risico en gevolgen
  Mensen aandacht voor je hebben en je dossier goed kennen en deze ook doornemen voordat ze het gesprek met je aangaan

  • Ik ben het eens met de vorige schrijfer. Wie wil er nog overstappen naar Treant wat op sterven na dood is? Treant is een zinkend schip en personeel is er weggegaan om te kiezen voor de toekomst.
   Hoogeveen en Stadskanaal zijn vrijwel ontmantelt, de artsen zijn vertrokken, en een prikpolie is nog wat rest.
   Treant heeft haar eigen graf gegraven door alle zorg naar Emmen over te hevelen. De zorg in de regio zou vlgs. Treant er beter op worden maar niets is minder waar. De zorg is weg, personeel en patiënten hebben gekozen voor andere ziekenhuizen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: