Sport

Hoogeveen en Tiendeveen verlengen samenwerking

HOOGEVEEN /TIENDEVEEN – Sinds het seizoen 2017-2018 hebben v.v. Tiendeveen en v.v. Hoogeveen een samenwerkingsverband met betrekking tot jeugdspelers. Ook voor het seizoen 2020-2021 is deze samenwerking verlengd. Beide partijen zijn dan ook zeer tevreden over de samenwerking. De samenwerking betreft de leeftijdscategorieën JO10 t/m JO19.

Helemaal vreemd is de samenwerking tussen beide verenigingen niet. “Er als altijd wel een klik geweest. In het verleden maakten veel spelers de overstap van de ene naar de andere vereniging en vaak ook weer terug. Dit zonder enige rancune. Jan Beekelaar is misschien wel het beste voorbeeld. Hij is jarenlang leider geweest bij zowel Tiendeveen als Hoogeveen. We bijten elkaar niet, maar vullen elkaar huist goed aan”, vertelt Rudy Kleine namens Tiendeveen.
Hoogeveen-voorzitter Carlo van der Weij sluit zich hierbij aan. “Historisch gezien gaan we inderdaad altijd ook goed met elkaar om. Belangrijk is echter ook het sociale aspect. We vinden gewoon dat iedereen moet kunnen voetballen. Op deze manier kunnen we de spelers die bij Tiendeveen samen geen elftal kunnen vormen de helpende hand toereiken. Samen vormen we een kwalitatief goede jeugdopleiding, die onlangs de lokale certificering van de KNVB ontving.”

Op de foto v.l.n.r.: Carlo van der Wey (Hoogeveen), Marco de Grip (Hoofd Jeugdopleiding) en Rudy Kleine (Tiendeveen). Foto: Ike Santing.

Geef een reactie