Opening terrassen geeft een bevrijdend gevoel

Hoogeveen: De versoepelde maatregelen voor de horeca die vandaag ingingen, opening terrassen en voor 30 personen toegang in de zaak, gaven voor veel mensen een bevrijdend gevoel. “Het voelde als een stapje naar meer vrijheid, weer een stapje terug naar normaal” was een vaak gehoorde opmerking.

Om 12.00 uur was de horeca in Hoogeveen er klaar voor maar het was niet zo dat men rijen dik stond te wachten om het beperkte aantal plaatsen in beslag te nemen. Maar mede dankzij het schitterende weer werd het gaandeweg de middag steeds drukker en drukker en de meeste terrasplaatsen raakten bezet. Het geeft de horeca een beetje lucht want de beperkingen zijn natuurlijk ook voelbaar in de kassa en nu kon een beetje van de onkosten worden terugverdiend.

Het gesprek van de dag was echter niet de versoepelde maatregelen maar de trieste gebeurtenissen die in Hoogeveen en Coevorden plaats hebben gevonden. Een drietal horecabedrijven, 2 in Hoogeveen en afgelopen nacht 1 in Coevorden, gingen verloren door branden waarbij ook een persoon om het leven is gekomen. Toen er kort na de opening van de terrassen vuurwerk werd afgestoken op de Hoofdstraat in Hoogeveen werd dat zeker niet door iedereen verwelkomt. Het betrof overigens geen georganiseerde actie! Het was leuk bedacht door iemand maar vanwege de bovenstaande gebeurtenissen zeker niet gepast. (Zie: Vuurwerk)

Opvallend was de afwezigheid van het gezag. Tot halverwege de middag was er geen politie of handhaving te zien die toezag of het publiek zich wel aan de maatregelen van 1.5 meter hield. Het was alsof men aanvoelde dat deze dag even een stukje ruimte moest worden geboden. Een tweede opvallende gebeurtenis was het lege terras van De Beren, door een fout in de drankvergunning mocht het terras nog niet open. Een smet op de opening van De Beren die graag open had gewild.

Voor de jongere jeugd werd meestal het water opgezocht, in sloten of kanalen. De wat oudere jeugd en mensen van middelbare leeftijd trokken vandaag voornamelijk naar de terrassen in de hoofdstraat of naar Paviljoen Nijstad. Hier was het heerlijk vertoeven. Ook waren er veel mensen van oudere leeftijd of jonge gezinnen die er met de fiets op uittrokken. Met temperaturen van om en na bij de 25 graden was het heerlijk om in de natuur te recreëren. De waterspektakels op de hoofdstraat doen het erg goed bij de kinderen. Bij de Hoofdstraatkerk maar ook vooraan in de Hoofdstraat ter hoogte van de Etos, liepen kinderen te ravotten door het water.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie