Algemeen

Leerlingen Alfa-college brengen ballenbakken naar zorgorganisaties

Hoogeveen — Afgelopen dinsdag werden bewoners en cliënten van woon-en zorgcentrum De Westerkim, verpleeg- en verzorgingshuis Weidesteyn (onderdeel van Treant Zorggroep) en woonzorglocatie Het Korenhuis (onderdeel van Dagelijks Leven) verblijd met meerdere balletje balletje bakken. Deze bakken zijn door bemiddeling van de Hoogeveense Uitdaging gemaakt door studenten van de opleiding Bouwkunde van het Alfa-college, die de spellen hoogstpersoonlijk aan de bewoners en cliënten hebben overhandigd.

“Leuk om te doen!”

Het spel is een verkorte sjoelbak waarbij de deelnemer punten kan scoren door de balletjes in de gemaakte gaten te rollen. De Hoogeveense Uitdaging heeft het verzoek bij de opleiding Bouwkunde neergelegd om deze bakken te maken. En dat hebben de studenten met veel plezier gedaan. Onder leiding van docent Adriaan Baas hebben Grace Benjamins, Damian Pullen, Terrin Pastoor en Jeremy Nieuwlaar tijdens de praktijklessen de bakken gemaakt, van het zagen tot en met het verven. “We vonden het erg leuk om te doen. Ieder had zijn eigen taak tijdens het maken van de bakken. Dat we het daarna persoonlijk mochten overhandigen en dus konden zien waar ‘onze’ bakken terecht zijn gekomen vonden we erg leuk”. De spellen werden met een grote glimlach in ontvangst genomen en bij het Korenhuis kwamen zelfs de pingpongballen tevoorschijn om het spel direct uit te proberen. Vanwege het formaat en de lage inspanning die het vergt, is het spel uitermate geschikt voor ouderen of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Hoogeveense Uitdaging
Het doel van de Hoogeveense Uitdaging is om samenwerkingen tot stand te brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met gesloten beurs. Simpel gezegd de Hoogeveense Uitdaging zorgt voor verbinding in vraag en aanbod van Materialen, Middelen en Menskracht (extra handjes, materialen, kennis en kunde). Het is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in Hoogeveen te verbeteren. Zie voor meer informatie: www.hoogeveenseuitdaging.nl. De match tussen het Alfa-college en De Westerkim, Weidesteyn en Het Korenhuis is en mooi voorbeeld en laat zien wat organisaties voor elkaar kunnen betekenen. Voor de jongeren was het een mooie ervaring en de spellen zullen met veel plezier gebruikt worden.  foto: Hoogeveense uitdaging

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: