Veel last van het hinderlijke gedrag van jongeren, strengere handhaving

Hoogeveen – Afgelopen tijd heeft de jeugd op verschillende plaatsen in Hoogeveen overlast veroorzaakt. Zo hebben omwonenden en bewoners van het woonzorgcomplex MFC Krakeel veel last van het hinderlijke gedrag van jongeren. In sommige gevallen komen er 20 tot 30 jongeren bij elkaar die overlast veroorzaken. Dit is niet wenselijk en ook strafbaar.

‘Ik doe een oproep aan de jongeren en ouders van de jongeren. Gebruik je verstand, ga niet met elkaar rondhangen als dat leidt tot overlast en houd je aan de corona-maatregelen, zoals 1,5 meter afstand”, aldus Loohuis.

Ook zijn er vernielingen aangericht bij OBS ’t Kienholt. Burgemeester Karel Loohuis: ‘Natuurlijk, het is ook voor de jeugd een vervelende periode geweest en is het nog steeds. Ze kunnen vrienden en vriendinnen niet opzoeken en niet samen chillen. Toch is dit geen reden om overlast te veroorzaken’.

Politie en handhaving zullen strak controleren en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zij zullen waar nodig optreden. De oproep aan jongeren is dan ook: ga niet bij elkaar hangen en veroorzaak geen overlast.  Bron : Gemeente Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord