Motorclub MC Motorhead rijdt Pokerrun 2018

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag is de Pokerrun van MC Motorhead verreden. Aan deze 7e editie deden bijna 500 motorrijders mee. Zelfs uit Duitsland en de zuidelijke provincies was er belangstelling voor dit evenement, waarmee de motorrijders geld inzamelen voor een goed doel. De Pokerrun is een toerrit voor motoren waarmee je van club naar club rijdt. De finish is in Hoogeveen bij MC Motorhead aan de Achteromsche Dijk.

De organisatie is meer dan tevreden, een bijzondere dag. Traditioneel een klein beetje regen, maar later erg mooi weer. Geen ongevallen en slechts 2 pechgevallen. De eerste prijs ging naar Stefan Kelder (gestart in Slagharen), de tweede prijs naar Rick Boers (gestart in Klazienaveen) en de derde prijs naar Yvonne Siemeling (ook gestart in Klazienaveen).

Het goede doel van 2018 was Stichting Vakantievreugd uit Beilen. Deze stichting organiseert (vakantie)reizen voor mensen met een verstandelijke- en meervoudige beperking. Voor deze reizen zijn jaarlijks circa 160 vrijwilligers nodig. Voor Vakantievreugd is het onmogelijk om, zonder steun van derden, een acceptabele reissom van de vakantiegangers te vragen. De komende weken zal duidelijk worden hoeveel geld er door de motorrijders is ingezameld.

Bij de finish in Hoogeveen konden de motorrijders na een lange rit ook genieten van unicycle demo’s. Dit zijn motoren zonder een voorwiel en erg spectaculair om te zien. En natuurlijk was er ook muziek tot ver in de late uurtjes.

In de organisatie van de pokerrun zaten dit jaar 14 clubs onder de bezielende leiding van MC Motorhead uit Hoogeveen. Deze clubs zijn: BikersClub Meppel, Motorclub Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, CMA NL Hardenberg, DTC Daarle, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer, AMBC Staphorst en Outsiders MC Klazienaveen-Noord.

Motorrijders houden van tradities. Echter de traditie van dat de pokerrun elk jaar op de 2e zaterdag van juni is wordt volgend jaar verbroken ivm de pinksteren van 2019. Dan is de pokerrun op de 3e zaterdag van juni. Zaterdag 15 juni 2019 kan dus al in alle agenda’s geschreven worden.

Geef een reactie