Regeling Reductie Energiegebruik van start

Hoogeveen – College heeft besloten over te gaan tot uitvoering van het plan Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Hoogeveen doet dit voor heel Drenthe. Alle gemeenten in de provincie wordt een mandaat gevraagd, zodat Hoogeveen het RRE kan uitvoeren.

De RRE is een landelijke regeling, die is opgezet om eigenaar-bewoners van koopwoningen te helpen te verduurzamen en om te voldoen aan het Urgenda-vonnis. De gemeente krijgt hiervoor de beschikking over 2,7 miljoen euro. Alle Drenten in de doelgroep krijgen de mogelijkheid om via een digitale voucher energiebesparende producten aan te schaffen bij bouwmarkten en doe-het-zelfzaken. Er worden activiteiten georganiseerd om bewoners bewust te maken van de noodzaak voor energiebesparing thuis en hen op weg te helpen. Ook komt er een provinciale communicatiecampagne.  De RRE moet bijdragen aan de vermindering van CO2.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Regeling Reductie Energiegebruik van start

  • 22. mei 2020 om 17:59
    Permalink

    Op dit moment is er nog nooit een vergelijking gemaakt of het mogelijk is een co 2 besparing te halen die groter is dan de co 2 uitstoot van productie van middelen en processen om tot co2 reductie te komen.

Geef een reactie