Stichting Drents Landschap heeft steeds meer last van afval aso’s

Regio – De rayonbeheerders va het Drents Landschap worden dagelijks geconfronteerd met afval dat in de natuur wordt achtergelaten. Van achteloos weggegooide peuken, blikjes, rietjes, lege chipszakken en etensafval tot bouwafval en complete huisraden aan toe.
Ook chemisch afval en asbest wordt met regelmaat aangetroffen. Als het gedumpt wordt in een van de terreinen van Het Drentse Landschap draaien deze op voor de kosten om het afval af te voeren. In het geval van asbest kan dit oplopen tot enorm hoge bedragen. Dit zorgt voor onnodige kosten voor onze organisatie en schade aan de natuur.
De begeleidende  foto van een ‘huisraad-dumping’ is gisteren door rayonbeheerder Harald de Graaff genomen langs de weg van gemeente De Wolden aan de rand van Landgoed. Rheebruggen. Heeft u een idee wie achter deze dumping zit? neem dan contact op met de politie.
In Noordscheschut heeft Drents Landschap  jongstleden nog besloten een parkeerplaats te sluiten bij een bos aan de Coevorderstraatweg. Dit  na dumpen asbestplaten . foto: Drents Landschap
Deel dit bericht!

Geef een reactie