Plastic folie tegen eikenprocessierups blijkt geen goed idee

Hoogeveen – Op veel plaatsen zijn er steeds meer eikenbomen die omwikkeld zijn met huishoudfolie. Dit zou een middel zijn tegen de eikenprocessierups. De rupsen die uit de grond komen kunnen dan niet meer eten en gaan dood.Steeds vaker komen er geluiden om dit niet te doen.
De reden is hier voor dat het overgrote deel van de rupsen  namelijk uit eipakketjes die boven in de boom zijn  gelegd komen. Daar eten ze van de bladeren. Ze verlaten de boom dus niet en de folie heeft geen enkele functie als blokkade.
De rupsen kunnen hoogstens onder het folie gaan zitten. Dat maakt het voor de bestrijders alleen maar lastiger om de rupsen weg te krijgen. Door het plastic kunnen ze niet opgezogen worden.
Ook worden plakstrippen rond de bomen aangebracht. Ook al geen goed idee. Brandharen blijven juist plakken aan dit plastic. Bovendien plakken ook nuttige insecten vast aan de strippen, insecten die natuurlijke vijanden zijn van de eikenprocessierups. Het heeft geen enkel effect en staat een goede bestrijding alleen maar in de weg. Heeft u al folie om een boom gewikkeld? Haal het dan weg, zodat bestrijders hun werk goed kunnen doen.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord