Fiets/wandelbrugjes aan het Noord tijdelijk verwijderd

Noordscheschut – Een aantal weken geleden zijn de wandel-/fietsbruggetjes aan het Noord noordzijde in Noordscheschut verwijderd. Dit heeft te maken met de noodzakelijke renovatie van de brugjes .
Deze bruggetjes worden gedeeltelijk vervangen, dat wil zeggen dat de constructie, de landhoofden en damwandplanken worden vernieuwd. Om kosten te besparen worden de dekplanken en de leuningen opnieuw gebruikt. Het leuningwerk is gestraald en opnieuw in de verf gezet en inmiddels weer op het dek gemonteerd. De bruggen worden in Geesbrug opgebouwd waarna ze weer in zijn geheel op de plek teruggelegd worden. De aannemer is deze week met de damwanden en de landhoofden bezig zodat de vernieuwde bruggetjes weer op de plek kunnen.
De eerste brug is inmiddels teruggeplaatst en wordt deze week afgewerkt. De tweede brug wordt volgende week teruggeplaatst en afgewerkt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind volgende week afgerond.
De vernieuwde bruggetjes behouden hetzelfde karakter maar komen 30 cm hoger te liggen en worden iets verlegd zodat ze in lijn met het fietspad komen te liggen. Aanwonenden hebben de gemeente gevraagd of de bruggetjes 30 cm hoger konden, zodat ze er makkelijker onderdoor kunnen. De gemeente is tegemoet gekomen aan dat verzoek van de aanwonenden. Het levert namelijk niet alleen voor hen, maar ook voor de gemeente voordeel op. Bij onderhoudswerkzaamheden aan de brug kan de gemeente er voortaan makkelijker bij, wat tijd en geld bespaart. Het hoogteverschil van 30 cm is eenvoudig op te vangen in het herstraten richting de landhoofden en zal daardoor geen problemen geven voor de toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers. foto: Schutse Bengel
Deel dit bericht!

Geef een reactie