Digitale versie van ‘Bethesda bedankt ‘online bij Regionieuws Hoogeveen

Hoogeveen – Afgelopen dinsdag tijdens de dag van de zorg deelden burgemeester Karel Loohuis, wethouder Erwin Slomp en Albert Metselaar gebak en het boekje ‘Bethesda bedankt’ uit aan het personeel van Ziekenhuis Bethesda.
In dit boekje staan aansprekende verhalen over het medisch verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door vermelding van alle namen en functies van het personeel die werkzaam waren tijdens de oorlog krijgt het medisch verzet een gezicht. Albert Metselaar: ‘Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ziekenhuis Bethesda een rots in de branding – een voorbeeld van verzet – wordt gezegd’.
Digitale versie nu hier te lezen
Na de publicatie van het bericht op de site van Regionieuws Hoogeveen kwamen vragen binnen van (oud) werknemers van Bethesda en geïnteresseerden op de redactiemail. De vraag was of het boekje ook los verkrijgbaar was. We hebben deze vraag bij de auteur Albert Metselaar van ‘Bethesda bedankt’ neergelegd. Hierop antwoordde hij enthousiast dat de digitale versie wel online geplaatst mag worden op de site van Regionieuws Hoogeveen zodat er ook voor de geïnteresseerden een mooi naslagwerk is te lezen over Bethesda in de oorlogsjaren.
Bethesda Bedankt is Hier te downloaden   in Pdf bestand. © Foto en Bethesda Bedankt: Albert Metselaar
Deel dit bericht!

Geef een antwoord